2017-04-04 12:49:39• hírek • Szatmár.ro

Megkezdődött az Építem a jövőm kampány

A cél: minden végzős találja meg a neki megfelelő továbbtanulási lehetőséget.

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség kedden indította útjára az "Építem a jövőm" kampányt, melynek keretében rengeteg olyan eseményt szerveznek, amelyek segítik a nyolcadikosokat és tizenkettedikeseket, hogy megtalálják a számukra megfelelő továbbtanulási lehetőséget.

Április 18. és május 31. között például a Szatmár megyei líceumok nyílt napokat szerveznek felváltva.

Emellett egy-egy nagy rendezvény keretében is bemutatják a lehetőségeket a nyolcadikosoknak. Május 12-én Szatmárnémetiben az Iparosotthonban és Avasfelsőfaluban, a polgármesteri hivatallal szembeni parkban tartanak ilyet. Nagykárolyban május 19-én a Károlyi kastélyban tartják a líceumok „vásárát”.

Két megyei szintű rendezvény is lesz, hogy az üzleti élet felé tereljék az érdeklődőket. A Német-Román Gazdasági Egyesülettel közösen szervezett rendezvények közül az első április 10-én Nagykárolyban a Iuliu Maniu Műszaki Líceumban, a második pedig a szatmárnémeti Ioan Slavici Nemzeti Kollégiumban lesz április 11-én.  

A líceumi éveknek búcsút mondó diákokról sem feledkeztek meg: április 4. és május 31. között egyetemek képviselői mutatják majd meg kínálatukat.

Munkahelyek börzéjét is tartanak a líceumot befejezők számára május 7-én, a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: