2014-04-25 16:00:39• hírek • Szatmár.ro

Megkezdődött az EP-kampány!

Április 25-én, pénteken megkezdődött az európai parlamenti választásokat megelőző kampány: kikerültek az első plakátok a hivatalos hirdetőhelyekre. A Szatmár Megyei RMDSZ csapata a követező napokban a megyeközpontban ragaszt, a következő hét elején pedig a vidéki településekre is kikerülnek a plakátok.

Megkezdődött a május 25-én, azaz egy hónap múlva kezdődő európai parlamenti választás kampánya: az RMDSZ csapata pénteken 15 órakor helyezte ki az első plakátot a városban található 89 hivatalos plakárolóhely egyikére.

Plakátokat csak az erre a célra kijelölt helyre szabad kihelyezni. Nem szabad többek között fákra, kerítésekre, villanyoszlopokra, vitrinekre. Magántulajdonban lévő ingatlanra csak a tulajdonos írásos beleegyezésével szabad kirakni a kampányplakátokat. Nagyon fontos az is, hogy egy plakát egy párt, pártszövetség, jelölt mindössze egyetlen plakátot ragaszthat ki. A plakátok mérete pedig nem haladhatja meg az 50x30 centimétert.

"Az RMDSZ idén is korrekt kampányt fog folytatni! Nem fogunk belemenni banner- és plakátháborúba, hanem a tiszta üzenettel szeretnénk szavazatokat gyűjteni" - mondta Nagy Szabolcs képviselőjelölt, a Szatmár Megyei RMDSZ ügyvezető elnöke.

Nagytól megtudtuk azt is, hogy szívesen a megye lakossága rendelkezésére bocsájtanak kampányplakátokat, ha azokat valaki a házára, kapujára, ablakába vagy cégének kirakatába szeretné elhelyezni, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy az erdélyi magyarságnak komoly képviselete legyen Brüsszelben.

Az RMDSZ jelöltlistájn 32 személy szerepel. A listát Winkler Gyula, Sógor Csaba, Vincze Lóránt, Hegedüs Csilla és Antal Lóránt vezeti. Az RMDSZ európai parlamenti listáján Szatmár megyéből négyen szerepelnek, Pataki Csabát és Magyar Lórándot a megyei RMDSZ, Nagy Szabolcsot az ifjúság, míg Őri-Pákay Franciskát az ifjúság és az RMDSZ Nőszervezete jelölte.

Az Európai Parlament tagjait 1979 óta általános, közvetlen, listás és arányos választásokon választják, ötéves időtartamra. A képviselői helyeket a tagállamok lakosságával arányosan osztják el. A legutóbbi választásokat 2009 júniusában tartották. Ez volt a világtörténelem legnagyobb nemzetközi szavazása, közel 400 millió részvételre jogosult állampolgárral.

Megkezdődött a plakátragasztás

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: