2017-06-22 14:25:48• hírek • Szatmár.ro

Megkezdődött az Ana Ipatescu utca felújítása

Az Erzsébet királyné utcában új szegélyköveket is leraknak és a járdákat is rendbehozzák.

"Elkezdtük az Ana Ipătescu (Erzsébet királyné) utca rég várt felújítását, a Tisztviselő telep egyik legforgalmasabb utcáját a nyári vakáció ideje alatt újítjuk fel. Az útszakasz nem csak új burkolatot kap, hanem szegélyköveket cserélünk, modernizáljuk a járdákat és a kanálistetőket is szintbe hozzuk" - írja a polgármesteri hivatal Facebook-oldala.

Az utca felújítása az útkarbantartási keretszerződés részeként valósul meg. A Szatmár.ro-nak nyilatkozó Kereskényi Gábor polgármester elmondta: szándékosan vártak a munka megkezdésével a nyári vakációig, ugyanis a közeli 10-es számú Általános Iskola miatt nagy közlekedési káosz alakult volna ki a környéken, ha iskolaidőben zárják le az útszakaszt.  

Az idei évben már több utca felújítása is befejeződött - megújult az Arad, a Ion Creanga, a Toamnei, a Fraternitatii, az Egalitatii, a Mica utca és a Ioan Slavici utca egy része. A legtöbb esetben még hátravan az útburkolati jelzések felfestése, ám az előírások szerint csak másfél hónappal a felújítás befejezését követően lehet erre sort keríteni.

Jelenleg az Ana Ipatescu utca mellett az Independentei, a Jubileului, a Gorunului, a Gavril Lazar és a Proiectantului utcában dolgoznak a felújításon és hamarosan négy parkoló megépítése veszi kezdetét a Carpati II. negyedben, illetve a 17-es lakótelepen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: