2014-10-10 18:21:10• hírek • Szatmár.ro

Megkezdődött a termésnapi vásár

Friss zöldségek, tartósítószer-mentes gyümölcslevek, lekvárok, hagyományos húskészítmények na meg persze lacikonyhák várják a szatmáriakat az új főtéren a hétvége folyamán. A vásár már pénteken kezdetét vette, az árusok szombaton számítanak a legtöbb résztvevőre.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal szervezésében idén is megtartják a Termés Napját. Ez gyakorlatilag egy háromnapos vásár, amelyen a megye minden szegletéből, de még a megyehatáron és az országhatáron túlról is érkeztek termelők.

Pénteken mi is tettünk egy kört az új főtéren, ahol már voltak kint árusok, s bár a rendezvény október 10-től 12-ig tart, több termelő úgy tervezte, hogy csak szombat reggel költözik ki portékájával. De már pénteken volt mit nézni a satandokon. Sokan vettek zöldségeket, kóstolgaták a borokat, a mustot. Lehetőség van szóba is elegyedni a vidékről érkezett árusokkal, akik szívesen beszélnek arról, hogy milyen volt az idei év, és persze hogy melyik portéka a legsikeresebb a választékból.

A hivatalos megnyitóra szombaton 11 órakor kerül sor, előreláthatóan ekkor lesz a legnagyobb tömeg a téren és ekkor árulnak majd a legjobban a hazdák is. A hétvége folyamán tehát érdemes lesz kilátogatni az új főtérre, hiszen sok hagyományos árúcikkből és az idei termés legjavából lehet majd venni - aki pedig nem szokott lekvárt főzni, az is beszerezheti télire a hagyományos módszerrel készített szilvalekvárt, a bort és a pálinkát.

Termésnapi vásár Szatmárnémetiben

A vásáron részt vesz egy magyarországi kertészet is: ők is gyümölcsöket és különleges lekvárokat hoztak a szatmárnémeti rendezvényre. A szombati nap folyamán az új városközpontban található színpadon folklór-műsorok lesznek: a rendezvény magyar fellépője az Egri Csodaszarvas néptánccsoport lesz.

Termésnapi vásár Szatmárnémetiben

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: