2013-03-11 18:58:16• hírek • Kocsis Zoltán

Megkezdődött a tavaszi takarítás

Március 11-én, hétfőn Szatmárnémetiben megkezdődött a tavaszi takarítás - ennek lényege, hogy a város lakói a háztartási hulladékaik mellett kirakhatják növényi eredetű kerti vagy udvari hulladékaikat is. Ezek elszállítása ingyenes.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Florisal közterület-fenntartó vállalat felhívják a lakosság figyelmét, hogy a növényi eredetű hulladékokat ne keverjék össze semmilyen más jellegű szeméttel. Azokat rakják ki a megszokott szemetes zsákok vagy vödrök mellé - ám csakis azokon a napokon, amelyeken a közterület-fenntartó az adott utcában rendre összegyűjti a szemetet.

Közleményében a polgármesteri hivatal arra figyelmeztet, hogy az előírások megszegése pénzbüntetést von maga után. Ezzel szemben viszont a növényi eredetű hulladékok elszállítása a lakosság számára nem jár plusz költséggel, mivel ezt az önkormányzat fedezi.

Az akció március 23-ig, szombatig tart. A polgármesteri hivatal ezzel együtt felhívja mindenkinek a figyelmét, hogy a parlagon, elvadult állapotban hagyott telkek tulajdonosait szigorúan büntetni fogja, amennyiben azok nem tesznek eleget az érintett terület kitakarításáról szóló kötelezettségeiknek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: