2018-08-20 12:12:39• hírek • Bede Emőke

Megkezdődött a pótérettségi

Országos szinten 45 052 tanuló iratkozott be az érettségi második fordulójára, amely hétfőn a román nyelv és irodalom írásbeli vizsgával kezdődött meg.

Szatmár megyében összesen 698-an jelezték abbéli szándékukat, hogy részt vennének a megmérettetés második fordulóján, közülük 485-en az idei érettségin véreztek el, a többieknek pedig ez már a sokadik nekifutása lesz. Az első napon a román nyelv és irodalomból vizsgázók ragadtak tollat, a vizsgaközpontba várt 389 diák közül azonban csupán 307-en jelentek meg. Jó hír viszont, hogy ez alkalommal senki nem próbált meg puskázni, a hétfői pótérettségi tehát incidensek nélkül zajlott.
 

Augusztus 21-én anyanyelvből, 22-én a szaknak megfelelő kötelező tárgyból, 23-án pedig a szaknak megfelelő opcionális tantárgyból vizsgáznak a diákok. 24. és 28. között  zajlanak a román és magyar szóbelik, majd 29-én a digitális kompetenciákat tesztelik. 30-31. között idegennyelv-ismeretükről adhatnak számot a vizsgázók, majd szeptember 1-én kifüggesztik az elsődleges eredményeket. Az óvások elbírálása utáni végleges eredményekre pedig egészen szeptember 6-ig kell várni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: