2009-02-08 22:40:46• hírek • Csenteri Judit

Megkezdődött a második félév

Az Oktatási Minisztérium naptárának megfelelően több mint három és fél millió diák, valamint óvodás kezdte a mai nap el az idei iskolaév második félévét.

A második félév június 12-én ér majd végett, amelyet azonban még megszakít egy rövid tavaszi vakáció a húsvéti ünnepek alkalmával, április 11 és 20-a között.

Azok a VII. és VIII. osztályos diákok, akik nem írták még meg első félévi dolgozataikat, egy speciális szesszió alkalmával tehetik meg azt, február 10-e, 12-e, 17-e és 19-e alkalmával, a második félévi dolgozatok megírására pedig április végén és május elején kerül majd sor.

A VIII. osztályos diákoknak szintén e félév alkalmával kell majd eldönteniük, hogy melyik líceumban vagy szakiskolában szeretnék tovább folytatni tanulmányaikat.

Az érettségire való beiratkozás május 1-én veszi kezdetét, s a végzős diákoknak május 9-ig kell leadniuk jelentkezésüket. Az érettségi vizsgák június 22-e és július 9-e között zajlanak majd le, hasonlóan az elmúlt évhez, az írásbeli vizsgatételek pedig március 1-től lesznek elérhetőek az interneten.

Elképzelhető, hogy ez lesz az utolsó olyan félév, amikor egységes félévi dolgozatokat kell írniuk a diákoknak, jövőre ugyanis a minisztérium másként szeretné megoldani a líceumba való felvételizést, s az érettségi esetében is csökkenteni szeretné a vizsgák számát.

Több, mint három és fél millió gyerek kezdte el ma az iskolaév 2. félévét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: