2013-07-06 13:03:31• hírek • Póti Orsolya

Megkezdődött a líceumokba való beiratkozás

A országos felmérők végleges eredményeinek közzététele után, július 6-én, pénteken kezdetét vette a 8. osztályt végzett diákok középiskolai beiratkozása. A diákok jelentkezéseit július 9-ig várják.

Az idei képességfelmérő vizsgákon a Szatmár megyei diákok háromnegyede ért el ötösnél nagyobb osztályzatot a képességvizsgákon. Ez az arány a dolgozatok újrajavítása után sem változott sokat: a próbákon megjelent 2737 diák közül 2032-en érték el az átmenőt.

A kötelező tíz osztályos oktatásban azonban mindenki részt fog venni, de az, hogy ki melyik középiskolában tanulhat tovább, csak a következő napokban, a számítógépes elosztást követően dől el. A számítógépes elosztás során az 5-8. osztályos jegyek átlagából és a záróvizsgák eredményeiből középarányost számolnak, azaz összeadják, és elosztják kettővel, és ez lesz a jelentkező diákok felvételi jegye.

Július 9-ig zajlik a beiratkozási lapok kitöltése a tanulók szüleinek és osztályfőnökének segítségével, és július 6-10. között ellenőrzik az adatokat. A kitöltéskor fontos, hogy a diákok először azokat az iskolákat jelöljék meg, ahová járni szeretnének, és minél több opciót adjanak meg, hogy az első számítógépes elosztásban bejussanak a számukra kedvező osztályok egyikébe.

Július 16-án kerül sor az első leosztásra, ami még kettő követ. Az első leosztás eredményeit július 17-én teszik közzé. A diákoknak július 17-26. között kell az iratkozási dossziéjukat beadniuk a abba az iskolába, ahová bejutottak.

Amennyiben a jelöltek egyik iskolában sem kaptak helyet, a második elosztásban választhatnak újra a megmaradt helyek közül.

Július 17-én kezdődik a pótfelvételi azon diákok számára, akik egyik iskolába sem jutottak be. A vizsgák eredményeinek kifüggesztésére 20-án kerül sor, 22-én pedig kitölthetik beiratkozási lapjaikat azok, akiknek nem sikerült a képességvizsgájuk. A végleges eredményeket pedig július 25-én teszik nyilvánossá.

A nyár folyamán egy harmadik leosztás is lesz a szeptember 5-6. között. A diákokat ezúttal már nem a rendszer osztja le, hanem dossziéikkal kell jelentkezzenek a fennmaradt helyekre.

Július 8-án kapják kézhez beiratkozási lapjaikat azok a diákok, akik más megyében szeretnének tanulni, mint ahol élnek. Július 8-10. között zajlik a romáknak fenntartott helyek elosztása, július 11-13. között pedig a speciális iskolákba való iratkozás és elosztást rendezik meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: