2020-04-08 12:11:26• hírek • Szatmár.ro

Megkezdődött a községben levő közterületek és intézmények fertőtlenítése Mezőteremen

Március 7-én, kedden megkezdte a község közterületeinek, és intézményeinek fertőtlenítését a mezőteremi önkormányzat, ugyanakkor tovább folytatódnak a korábban elkezdett munkálatok is.

A koronavírus-járvány megfékezésére kiadott négyes számú katonai rendelet értelmében Mezőterem Polgármesteri Hivatala is elvégeztette a községben levő közterületek és intézmények fertőtlenítését – tájékoztat Tar Miklós polgármester.

A községvezető szerkesztőségünknek elmondta, a keddi nap folyamán igyekeztek minden forgalmasabb helyet fertőtleníteni a községben, így 3 lépcsőházat, az összes buszmegállót, az orvosi rendelőket, és a polgármesteri hivatalt is speciális szerrel fertőtlenítették, a községlakók egészségének megőrzése érdekében.

A polgármester ugyanakkor azt is elmondta, a korábban megkezdett munkálatok egytől-egyig zajlanak, a járványügyi megszorítások ebben nem befolyásolják a község terveit: folyamatban van az óvoda felújítása (erről nemrég a Szatmár.ro is terjedelmes cikket publikált), de a közvilágítás bővítéséhez szükséges dokumentumok is készülőben vannak.

Mindezek mellett továbbra is haladnak a közterületek takarítási, rendezési és parkosítási munkálatai, napról napra szebb képet mutat a község.
A szerdai nap folyamán a polgármester és az alpolgármester irányításával füvet nyírtak, fát ültettek, takarítottak a település szociális segélyezettjei, az eredmény pedig szemmel látható. Erről árulkodnak a községben készült fényképek is.

Továbbá napokon belül felkerülnek az utcanév-táblák is. Kedden kifúrta minden ezekhez tartozó oszlop helyét a polgármesteri hivatal, csütörtökön pedig kihelyezik a póznákat, azokon az utcák neveit hirdető táblákkal.

A községvezető elmondta, már tavaly beszerezték ezeket a táblákat, csütörtökön pedig azok végre a helyükre kerülnek. Összesen 37 oszlopot helyeznek el a község falvaiban.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: