2010-07-06 15:04:35• hírek • Szatmar.ro

Megkezdődött a közlekedésbiztonsági verseny

Városunk ad otthont az idei országos közlekedésbiztonsági verseny végső megmérettetésének. A július 5-9 között tartandó versenyre Románia 41 megyéjének diákjait várták, azonban ebből végül csak 38 tudta képviseltetni magát Szatmárnémetiben.

Az esemény megnyitójára kedd reggel került sor, amikor is a katolikus Székesegyház előtt összegyűlt csapatok a mezőpetri, valamint a krasznabélteki fúvószenekarral, illetve mazsorettcsoporttal a Közigazgatási Palota elé vonultak.

Itt a rendőrség, a tanfelügyelőség, a megyei tanács, illetve a prefektúra képviselői fogadták a fiatalokat. Az általános-, illetve a középiskolás tanulók számára megrendezett országos verseny hivatalos megnyitóján beszédet mondott Pataki Csaba alprefektus; Onef Constantin, a Szatmárnémeti Gyermekek Palotájának igazgatója - egyben a verseny elnöke -; Mariana Popa általános tanfelügyelő; Taloş Constantin, a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség vezetője; Căpîlnaş Augustin, az Országos Rendőrfelügyelőség Közlekedési Osztályának felügyelője; illetve Adrian Ştef, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke.

A megszólalók hangsúlyozták a közlekedési szabályok ismeretének fontosságát és azt, hogy a döntőn való jelenlétük azt jelenti, hogy már mindannyian nyertesek és azon kell munkálkodjanak, hogy társaiknak példát mutatva közlekedjenek. Feladatuk az is, hogy felhívják mások figyelmüket arra, hogy a szabálytalanság, a figyelmetlenség akár halálos balesetet is okozhat. Az ünnepi beszéd után a diákok kísérőjükkel ebédelni mentek, hogy a kora délutáni órákban sor kerülhessen az igazi versenyre.


Az ország 38 megyéjéből képviseltették magukat a diákok
Az ország 38 megyéjéből képviseltették magukat a diákok


Összesen 156 diák méri össze tudását városunkban. A csapatok 4-4 főből állnak, Szatmár megyét két csapat is képviseli. A szervezők négy próbával készültek a diákok tudásának felmérésére. A gyakorlati biciklis akadálypályán, csakúgy bizonyítaniuk kell, mint az elméleti felméréseken, ahol a közlekeési szabályok ismeretét pontozzák.
A vizsgának a Mircea Eliade általános iskola ad otthont, míg a pénteki díjkiosztóra a Johann Ettinger Elméleti Líceumban kerül sor.


Az ünnepi megnyitón a körültekintő közlekedésre hívták fel a diákok figyelmét
Az ünnepi megnyitón a körültekintő közlekedésre hívták fel a diákok figyelmét.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: