2016-06-11 02:39:52• hírek • Kocsis Zoltán

Hétfőn kezdődik a beiratkozás

Mozgalmas napok-hetek előtt állnak az általános iskolát befejező nyolcadikosok, hisz a képességfelmérő mellett most kell eldönteniük, hol s miként szeretnék folytatni tanulmányaikat. A következő hetekben kell ugyanis beiratkozniuk a középiskolákba - a szakiskolákat választóknak már hétfőtől kezdve.

A tanfelügyelőség tájékoztatása szerint a három évnyi képzést biztosító szakiskolákba június 13-17. és 21-24 között lehet beiratkozni. Amennyiben túljelentkezés lépne fel, akkor július 5-én felvételi dönt a bejutókról.

Ezzel szemben az elméleti líceumokba július 8-29. között kell beiratkozni. Pontosabban július 8-12. között kell leadni a dokumentációt, majd 19-én történik a számítógépes leosztás. Ezt követően július 21-29. között kell beiratkozni a tanintézményekbe.

Addig azonban június 27-29. között képességfelmérő vár a nyolcadikosokra, amire június 15-17. között kell beiratkozniuk. A három nap alatt előbb románból, majd anyanyelvi ismeretekből, végül pedig matematikából kell számot adniuk a diákoknak, írásban. Az eredményeket július elsején, a fellebbezés utániakat pedig 5-én hozzák majd nyilvánosságra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: