2010-02-07 15:40:20• hírek • MTI/AFP/AP/dpa

Megkezdődött a karnevál

Carlo Goldoni egy vígjátékának bemutatójával és a hagyományos karneváli menettel vette kezdetét szombat este a velencei karnevál, amely több százezer turistát vonz a lagúnák városába farsang idején.

A hagyományos "angyal repülését" (Volo dell,angelo) vasárnap délben tartották: egy konfetti felhőbe burkolózott ifjú szépség leugrott a Szent Márk téren emelkedő 99 méter magas harangtoronyból az ünneplő tömeg közé. Ez a megtiszteltetés idén a 22 éves Bianca Bramdolini D'Addának jutott, aki Gianni Agnelli, a Fiat gyár egyik tulajdonosa testvérének az unokája. Február 16-ig a lagúnák városában több száz zenei, színházi és táncrendezvényre kerül sor.

Az oklevelekben először 1094-ben szerepel a velencei karnevál. Másokhoz hasonlóan a velenceieknél is az volt a jelentősége, hogy a hosszú tél után megünnepeljék a tavasz beköszöntét. Az elnevezés a "carne vale" kifejezésből ered - ami annyit jelent: éljen a hús -, utalva a nagyböjtöt megelőző farsang időszakára, amikor szabad volt húsételeket enni.A hagyományos "angyal repülését" vasárnap délben tartották


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: