2008-12-19 17:24:59• hírek • Szatmár.ro

Megkezdődött a karácsonyi vásárlási láz

Az eladók azt mondják, várható volt, hogy Karácsony előtti hétvégén kitör a vásárlási láz. Úgy látszik, a szatmárnémeti szokások sem különböznek az átlagra jellemző habitusoktól, hiszen a lakosság nagy része nálunk is az utolsó napokban szerzi be az ünnephez szükséges alapanyagokat.

 

Akár szerencséseknek is vallhatjuk magunkat, hiszen a külföldi híreket halva rendszeresen találkozunk olyan tájékoztatásokkal, amelyek a gazdasági válság lakosságra  kiható negatív hatásáról szólnak, azonban szakértők szerint Szatmárnémetiben közvetlenül még nem érződik a válság okozta nehéz pénzügyi helyzet.

Ezt a tényt alapozza meg az is, hogy a tavalyi évhez hasonló vásárlási láz tört ki a Karácsonyt megelőző napok folyamán, amely a kereskedők szerint a hétvégén tovább fokozódik.

Ezen a hétvégén várhatóan még mindenkinek lehetősége lesz beszerezni az ajándékokat, illetve az ünnepi ételek alapanyagát, hiszen erre az időszakra a legtöbb vállalkozás bővített árukészletet halmoz fel, s egyes esetekben még a nyitvatartási időn is hosszabbítanak. Aki eddig még nem tudott időt szakítani a fenyőfavásárlásra, az elkövetkezendő napokban gond nélkül beszerezheti a karácsonyfa „alapanyagát", hiszen a piacok még mindig zsúfolásig vannak a különböző fenyőktől.

Hosszú sorokra számíthatunk ha bevásárloni indulunk ezen a hétvégén.

Egyes kereskedelmi egységek hosszabb ideig tartanak nyitva az ünnepi időszakban.

Sokan hagyják utolsó napokra a karácsonyi bevásárlást.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: