2017-12-08 10:57:41• hírek • Bede Emőke

Megkezdődött a karácsonyi dömping a szatmári piacokon

Karácsony közeledtével nem csak az áruházak polcait, de a piacokat is elözönlik az ünnepi dekorációk, a fényfüzérek és az elmaradhatatlan fenyőfák.

Még nem tetemes mennyiségben, de már több helyen is megjelentek a fenyőfák, legyen szó cserepes vagy vágott fenyőről. A bevásárlóközpontok parkolói mellett a piacokon is egyre több kereskedő hozza elő portékáját.
 

Egyelőre még nem tolakodnak a vevők, azonban az eladók elmondása szerint ez teljesen megszokott, hiszen az előző évek tapasztalata alapján sokan halasztják közvetlenül a karácsony előttre a vásárlást. A szatmári Nagypiacon egyelőre a cserepes fenyők vannak többségben, ezek ára 100 lejnél kezdődik, a legdrágábbak akár a 250 lejbe is kerülhetnek, az árat természetesen a fák mérete határozza meg.
 

A vágott fenyőfa tömeges megjelenésére december 20. körül kell számítani. Valószínüleg idén is sok lesz a lucfenyő, mely sokak örömére az olcsóbbik kategóriába tartozik, viszont mégis igazi karácsonyfa illattal tölti meg az otthonokat. Természetesen a drágább ezüstfenyő sem fog hiányozni idén a kínálatból.
 

Nem lenne a fenyőből karácsonyfa, ha nem nem lenne rajta díszes fényfüzér, ezért nyilvánvalóan ezt is be lehet szerezni a piacon. Az árak a tavalyiakhoz képest nem változtak, a legolcsóbbak 25 lej körüli áron kaphatóak, a drágább izzósorok akár 50-60 lejbe is kerülhetnek. Az asztalokon kinti és benti használatra készült izzósorok több típusa is felfedezhető, viszont az előadók szerint az utóbbi években jelentősen megcsappant a kereset a piacon árult dekorációk iránt, mivel a bevásárlóközpontok olcsóbb árakkal és szélesebb kínálattal várják a karácsonyi lázban égőket. Ennek ellenére a kereskedők reménykednek abban, hogy a karácsony közeledtével sikerül majd értékesíteni az idei szezonra felhamlozott árukészletet.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: