2008-12-11 17:41:50• hírek • Parajdi Andrea

Megkezdődött a fenyőfák árusítása

Megkezdődött a fenyőfák árusítása a Szatmárnémeti piacokon. Kínálat bőven akad, idén is többféle fenyő közül válogathatunk.

Ahogyan minden szokás eltér, ugyanúgy különbözik családonként a karácsonyra feldíszített fenyőfák kinézete is. Vannak akik szívesebben készítenek kisebb karácsonyfát, mondván, hogy az ugyanúgy érezteti az ünnep különleges hangulatát, ám olyan családok is akadnak, akik rendszerint a plafonig érő, fénytől ragyogó, kellemes fenyő illatot árasztó karácsonyfákkal köszöntik Jézus születésének napját. Tartozzunk bármely kategóriába a számunkra megfelelő karácsonyfa „alapanyagot", bizonyára könnyedén beszerezhetjük, hiszen az idei fenyőkínálat is széles skálán mozog.

A piacokon vásárolhatunk akár hazai, akár külföldön tenyésztett fenyőfákat is, természetesen az utóbbi fajtákért mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk. Ha a Vámfaluból érkezett fák közül vásárolunk 40 és 100 lej közötti összegért beszerezhetjük az idei karácsonyi fenyőt, s a Hargitáról hozott lucfenyők értéke szintén hasonló árak közé sorolható. A piacokon Dániában tenyésztett fenyőt is árusítanak, amelyek dúsabb hatásúak, fényesebbek, és időtállóak. Ezeknek az árai 100 lejtől, akár 500 lejig is terjedhetnek. -A legtöbbet ebből a fajtából adtunk el, hiszen a hagyományos lucfenyőkhöz képest különlegesnek számítanak, s vásárláskor nem elhanyagolható szempont az sem, hogy alkalmazkodnak a hőmérséklethez, és egyáltalán nem hullatják a leveleiket - mondja Kiss Zsuzsanna, aki már ötödik éve foglalkozik fenyőfa árusítással.

Mint megtudtuk, az árusok főként a karácsony előtti szombaton és vasárnap számítanak igazi „fenyőfa-vásárlási lázra", hiszen a tapasztalatok azt bizonyítják, hogy sokan hagyják az utolsó percre a fenyővásárlást. Nem minden esetben kifizetődő az utolsó előtti napokon kapkodni, hiszen mint kiderült, a fenyőfák ára ilyenkor a rendelkezésre álló árukészlet függvényében változik.

Megjelentek a fenyőfaárusok a Szatmárnémeti piacokon

Megjelentek a fenyőfaárusok a Szatmárnémeti piacokon

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: