2010-05-04 14:47:56• hírek • Szatmár.ro

Megkezdődött a felmérés

Kedden, május 4-én délben a román nyelv- és irodalom vizsgával vette kezdetét a nyolcadikos diákok felmérése.

A VIII. osztályos diákok év végi felmérése az anyanyelvi oktatásban részesülő diákok esetében három, míg a román nyelven tanulók esetében két írásbeli vizsgából áll - ez egyben a középiskolába való felvételi záloga is.

A vizsga tesztkérdésekkel tarkított kérdőíveit, akárcsak az érettségi esetében, egy központi felmérő bizottság állította össze, ezek közül húztak egy tételsort a felmérő napján. Minden iskolában külön megrendezték országos felmérőt, a tanintézmények saját bizottságot állítottak és az iskolák tanárai vigyáztak fel a megíráskor és javítják ki őket.

A diákokat román nyelv és irodalomból tehát kedden mérték fel, két nappal később - május 6-án - az anyanyelv és irodalom írásbeli következik. Matematikából május 12-én írják meg a dolgozatot a nyolcadikosok. A sikertelenül írásbelizők május 25. és június 2. között ismételhetik meg a vizsgát: 25-én román nyelv és irodalomból, 27-én anyanyelvből, június másodikán pedig matematikából.

A nyolcadik osztályos vizsga egyébként idén újból nagyon sokat számít, hiszen ez a záloga a középiskolába való felvételnek.

A középiskolai felvételi jegy felét a gimnáziumi átlag teszi ki. A hetedikes egységes dolgozatok eredménye 25, illetve a nyolcadik végi vizsga átlageredménye további 25 százalékot ér.


Nyolcadikos diákok vizsgáztak
Nyolcadikos diákok vizsgáztak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: