2007-11-30 15:10:57• hírek • István Löchli

Megkezdődött a félévi dolgozatírás

 Kezdetét vette az egységes félévi dolgozatírás. Először anyanyelvből vizsgáztak a diákok.

Országszerte kezdetét vette a hetedik és nyolcadik osztályos diákok körében az egységes félévi dolgozatírás. Péntek délben az anyanyelvből vizsgáztak a tanulók.

Szatmár megyében összesen 2340 hetedik és nyolcadik osztályos magyar anyanyelvű diák kezdte meg a félévi dolgozatírást. Az egységes félévi dolgozatírás különlegessége, hogy felváltja a diákok körében népszerűtlen képességvizsgát, illetve a másik érdekesség, hogy ezen túl lehetőségük lesz megóvni dolgozatuk eredményeit, melyre az eddigi években nem volt lehetőségük. Országos szinten összesen 440 ezer diák kell megírja az egységes félévi dolgozatot, mely megyénkben 8340 diákot érint. Amint az érettségi vizsgán, itt is elektronikus formában kapták meg a tanintézetek a vizsgatételt, és azt követően a diákoknak két óra állt rendelkezésükre, hogy megoldják a feladatokat.  A diákoknak a magyar irodalom és nyelvtantudásukat kellett bizonyítsák.

A diákok 10-es számú feladatlapot kapták, melynek az első pontjában József Attila: Derengő rózsa című költeményének egy részletét kellett értelmezzék, illetve nyelvtanilag elemezzék. A második pontban nyelvtani ismereteikről kellett próbát tegyenek. A dolgozatokat 12 vizsgaközpontban fogják kijavítani, maximálisan 3 nap leforgása alatt. Azt követően, akik nincsenek megelégedve az eredménnyel, lehetősége lesz megóvni azt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: