2009-04-29 13:54:58• hírek • Ferenczi Noémi

Megkezdődött a dolgozatírás

A hetedikes és nyolcadikos diákok számára szerdán megkezdődött a második  egységes félévi dolgozatok írásának időszaka.

Először az anyanyelv féléviket írták meg a diákok: magyar illetve német  nyelv és irodalomból. A dolgozatírás délben 12-kor kezdődött. A tételek kidolgozására két óra állt a diákok rendelkezésére.

Szatmár megyében összesen 999 hetedikes írt magyarból, 55 németből. A nyolcadikosok közül 1044-en jelentek meg a magyar nyelv és irodalomból szervezett dolgozatíráson, a németen pedig 54-en.

A tételek nehézségi fokáról Pataki Enikő magyar szakos tanárnőt kérdeztük. „Megközelíthetőnek tűntek a tételek. Szerintem, minden diák számára elérhető az átmenő osztályzat. Érdekes feladatok voltak, kreativitás és tudásfelmérő gyakorlatok egyaránt. A tételeket tekintve, szövegértelmezésből és szövegalkotásból is felmérte a diákok felkészültségét"- magyarázta Pataki tanárnő.

 

A dolgozatírásra szánt időt jól ki kellett használniuk a diákoknak, mivel sok időt igényelt egy-egy tétel alapos kidolgozása - tette hozzá. A diákok véleménye eltérő volt a magyar tételekkel kapcsolatban, a többség viszont jó osztályzatra számít.

A dolgozatokat május 4-ig kell kijavítaniuk az adott tanintézmény szaktanárainak, majd ezt követően még egy szaktanár osztályozza a felmérőket.

A következő félévit román nyelv és irodalomból írják a diákok május 5-én, matematikából pedig május 13-án vizsgáznak a hetedik és nyolcadik osztályos diákok. A nyolcadikosok számára, választás szerint, a földrajz vagy történelem vizsgával zárul a dolgozatírást.

A diákok nem találták különösen nehéznek a tételeket

A diákoknak két órájuk volt a tételek kidolgozására

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: