2009-12-09 13:47:58• hírek • Ferenczi Noémi

Megkezdődött a beiratkozás

A tanügyi dolgozók kényszerszabadsága miatt az érettségire való beiratkozás eredetileg kijelölt időszaka is némiképp módosult, ugyanis a téli vakáció egy héttel való meghosszabbítása pontosan egybeesik az érettségire való beiratkozás időszakával. A tanügyminisztérium utasítása szerint már december 9-én megkezdődött a beiratkozás.

A kormány a tanügyi alkalmazottak számára elrendelt 15,5 százalékos bércsökkentés miatt nyolc napos kényszerszabadságra küldik a pedagógusokat. Az iskolák vezetőségei és a szakszervezetek úgy döntöttek, az lesz a legjobb ha a téli vakációt hosszabbítják meg egy héttel, ez az időszak azonban egybeesik az érettségire való beiratkozás időszakával. Sokakat aggodalommal töltött el, hogyan fog zajlani az idei beiratkozás, míg végül a tanügyi tárca beleegyezett, hogy néhány nappal hamarabb, vagyis már december 9-én megkezdődjön az érettségire való beiratkozás.

A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban folyamatban van a beiratkozás. Elek Imre igazgató elmondása szerint, kezdetben okozott némi fennakadást az új típusú formanyomtatványok kitöltése, de ennek ellenére a diákok nagy része már a napokban be fog iratkozni. A most lábadozó diákok beiratkozása valószínűleg a jövő hétre marad.

A Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpontban a szerdai nap folyamán mind a két tizenkettedikes osztály beiratkozott. A Református Gimnáziumban is megtörtént mind a három végzős osztály és az esti tagozat érettségire való beiratkozása.

A törvény szerint, az érettségizők meg kell kapják az osztályfőnököktől a beiratkozási listát, mely tartalmazza a kötelező és választott vizsgatantárgyakat illetve a diákok aláírását. Tehát titkár és osztályfőnök nélkül nem bonyolódhat le a beiratkozás. Az iskolák titkárságai, egyébként, a kényszervakáció és a rendes téli vakáció ideje alatt is nyitva lesznek.

Kónya László főtanfelügyelő-helyettes továbbra is kitart korábbi álláspontja mellett, mely szerint, akárhogyan is módosul a beiratkozás időszaka, zavartalanul fog lezajlani. Amennyiben nem kezdődött volna meg hamarabb a beiratkozás, akkor is biztosítva lett volna az ahhoz szükséges személyzet.

Sok tanár és diák szerint is, már az érettségire való beiratkozás sem alakul zökkenőmentesen, így várhatóan az idén először alkalmazott érettségi vizsgarendszer is tartogat még meglepetéseket.

Az érettségi február 15-én kezdődik, vagyis csupán két hónapjuk maradt a diákoknak hogy felkészüljenek az első megmérettetésre, vagyis a román nyelv és irodalom szóbeli vizsgára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: