2013-02-22 20:10:30• hírek • Póti Orsolya

Megkezdődött a Vidám Versek Versmondó Versenye

Közel nyolcvan diák jelentkezett az idei Vidám Versek Versmondó Versenyének megyei döntőjére, amely immár XIII. alkalommal kerül megrendezésre a Szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Gimnáziumban. Pénteken az V-VIII. osztályos tanulóké volt a főszerep, szombaton pedig a kisiskolások szavalnak vidám hangvételű költeményeket.

Február 22-én, péntek délután 15 órától kezdetét vette a Vidám Versek Versmondó Versenyének megyei szakasza, melynek idén is a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum díszterme ad otthont. A versenyzőket, a zsűrit és a közönséget Gerzsenyi Tímea és Dicső Mátyás X. osztályos diákok köszöntötték, akik elvállalták a program konferálását.

Pénteken az V-VIII. osztályosoké volt a főszerep, akik két korcsoportban mérkőzhettek meg. A gimnazista diákoknak ezúttal is egy legfeljebb három perces, kizárólag magyar költő tollából született, vidám hangvételű költeménnyel kellett fellépniük; legtöbben Romhányi József és Varró Dániel verseit választották.

A pénteken versenyzők előadásait Méhes Kati színművésznő, Bumbulut Krisztina újságíró, Nagy Anikó bábszínész, Tóth-Páll Miklós színművész és Nevelős Gábor jezsuita novícius értékelte. Szombaton 9 órától, ugyancsak a tanintézmény dísztermében a kisiskolások mérkőzhetnek meg. Ők akár egy vidám hangvételű prózát is előadhatnak.

Egyébként a kétnapos rendezvényen közel nyolcvan Szatmár megyei versmondó és az őket kísérő pedagógusok vesznek részt. A diákok szatmárnémeti, nagykárolyi, tasnádi valamint körülbelül 15 vidéki iskolából érkeznek.

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: