2009-07-08 12:03:06• hírek • MTI/AP

Megkezdődött a Vegas-i magyar ámokfutó pere

Megkezdődött a Las Vegas-i magyar ámokfutó pere helyi idő szerint kedden; az 53 éves munkanélküli férfi tettét az vezérelte, hogy kétségbeesésében magára akarta vonni a figyelmet, és abban reménykedett, hogy a rendőrök végül lelövik - jelentette ki egyik védőügyvédje.

Az Egyesült Államokban élő Steven Francis Zegrean (Zegreán István) szobafestő elvesztette állását, kétszer elvált, utolsó dollárjait pedig szerencsejátékon verte el Las Vegasban. 2007. július 6-án, amikor a július 4-i függetlenségi ünnep miatt a hétvégén nagyon sokan látogatták a szórakozóhelyeket, Zegreán ittasan, hosszú kabátja alatt egy 9 milliméteres pisztollyal, tömérdek lőszerrel a zsebeiben bement a New York-New York nevű kaszinóba, mintegy két órát eltöltött az egyik étkezőben, majd egy galériáról tüzet nyitott a játékteremben tartózkodókra. Négy embert sebesített meg, egyiküket sem súlyosan. Ezenkívül a menekülő vendégek megtapostak egy asszonyt.

Az ámokfutó fegyvere a 17. lövésnél elakadt. Mielőtt újratölthette volna a pisztolyt, egy szolgálaton kívüli katona lefogta, majd mások is segítettek ártalmatlanná tenni, mielőtt a rendőrség megérkezett. Még mielőtt a katonának sikerült őt letepernie, Zegreán azt kiáltotta neki, hogy megöli. A lőszerek mellett a támadó zsebében találtak egy darab papírt, amelyre az volt írva: "Ha lelőnek, megköszönöm."

Zegreán egyik ügyvédje, Bita Khamsi a per első tárgyalásán azt mondta, az esküdtszéknek figyelembe kell vennie, hogy védence nem okozta senkinek a halálát. Ravi Bawa ügyész azonban úgy érvelt, hogy a vádlottnál 249 lőszer volt, és nagyon sok embert megölhetett volna. Zegreán ellen 52 pontban emeltek vádat, köztük 17-ben emberölési kísérletért, ő egyikben sem tartja magát bűnösnek. Akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kiszabhatnak rá.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: