2019-07-04 11:33:48• hírek • Bede Emőke

Megkezdődött a Szatmárhegyet és Résztelket összekötő út felújítása

Elrajtolt a Szatmárhegyet és Résztelket összekötő út felújítása, mely szakasz egyébként egy nagyobb projekt, az Erdődöt, Szatmárhegyet, Résztelket, Ivácskót és Szamoskrassót összekapcsoló útvonal modernizálásának egy fontos része.

A Helyi Fejlesztések Országos Programja II. által finanszírozott beruházás által igencsak komplex munkafolyamat valósul meg, ugyanis á-tól z-ig mindent megcsinálnak, azaz az alapozással indítanak, legfelülre pedig két rétegnyi aszfaltréteg kerül majd. Ugyanakkor megerősítenek egy hídat, de rendbe teszik az udvarok előtti behajtókat, a mellékutak csatlakozásait, majd felfestik az útburkolati jeleket és kihelyezik a megfelelő közlekedési táblákat is. A teljes szakasz hossza 4,2 kilométer. A szerdai nap során a Szatmár Megyei Tanács küldöttsége szemlét tartott a helyszínen, melynek során a munkafolyamat első lépéseit ellenőrizték. Az érintett útszakasz leegyszerűsíti a két település közötti közlekedést, melynek azok is hasznát fogják venni, akik Résztelekről szeretnének Szatmárnémetibe eljutni. A beruházás költségvetése 5,5 millió lej, a kivitelezésre pedig 9 hónapot irányoztak elő.




A Szatmár Megyei Tanács emellett arról is beszámolt, hogy a 193A jelzésű megyei úton is szemlét tartottak, és a Diferit S. A. képviselőivel ideiglenes megoldást találtak az Amac, Oroszfalva, illetve Résztelek közti szakasz járhatóvá tételére egészen addig, míg újra be nem indulnak a felújítási munkálatok. A közlekedés megkönnyítése és a szálló por elleni védelem érdekében egy emulziós kőzúzalékkal borítják be az útfelületet. Ezek a munkálatok július 10-én fognak megtörténni – tájékoztat a megyei tanács sajtóosztálya.

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: