2015-10-13 16:40:03• hírek • Szatmár.ro

Megkezdődött a Szamos-piac felújítása

Elkezdték az asztalok lebontását, befedik a piac egy részét - megszavazták a piaccsarnok felújítását.

A kedden megtartott városi tanácsülésen a tanácsosok megszavazták a Szamos piac épületének felújítását - pontosabban annak műszaki-gazdasági mutatóit. A tervek szerint a piaccsarnokban először felújítják a víz- és szennyvíz-hálózatot, kicserélik az asztalokat, az ajtókat és ablakokat is hőszigetelő nyílászárókra fogják cserélni. Az épület külső részét is felújítják. A munkálatok megkezdésének pontos időpontja még nem ismert.

Az viszont biztos, hogy a hétfői és keddi nap folyamán elkezdték a piaccsarnokkal szembeni téren található bádog asztalok elbontását. Mint azt Stanean Sorintól, a piac adminisztrátorától megtudtuk, az asztalok tetőszerkezetét megpróbálják megmenteni - ezeket majd az ócskapiacon hasznosítják. Hamarosan a betonból készült asztalokat is lebontják - az árusokat már a csarnok mögötti részbe költöztették.

Az asztalok elbontása után kiépítik a kanalizálási rendszert és leaszfaltozzák az egész teret. A 17-es lakótelepen található piacon már alkalmazott könnyű, modern asztalok kerülnek erre a piacra is. A legfontosabb újítás viszont az lesz, hogy teljes egészében befednik ezt a területet. Stanean szerint kisebb zöldövezeteket is kialakítanak majd. Ezek a munkálatok elvileg három hónapot fognak tartani.

Dolgoznak a Szamos piacon

Dolgoznak a Szamos piacon

Dolgoznak a Szamos piacon

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: