2020-07-29 15:45:51• hírek • Szatmár.ro

Megkezdődött a Strand utcai Szamos-híd cölöpalapjának kivitelezése

Megkezdte a Strand utcai Szamos-híd 48 darab fúrt cölöpalapjának kivitelezését a Strabag Építőipari Vállalat. Ezekre a 25 méteres mélységet is elérő cölöpökre helyezik majd a híd egyik 77 méteres tartóoszlopát, amelyre aztán a szerkezetet tartó sodronyokat fogják rögzíteni – osztotta meg a hírt Facebook-oldalán Kereskényi Gábor polgármester.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal március 24-én jelentette be, hogy befejezték a Strand utcai, Szamoson átívelő, úgynevezett „Harmadik híd” közbeszerzési eljárását, amelynek nyertese az ausztriai Strabag Építőipari Vállalat lett, április 2-án pedig sor került a szerződés aláírására is.

A kivitelezési folyamat nemrégiben pedig újabb fontos állomásához érkezett: miután nemrég kiadták az építkezési terület előkészítéséhez szükséges urbanisztikai bizonylatot, melynek köszönhetően szerdán végre kezdetét vehette a rég várt munka. A Strabag megkezdte azokat a mélyfúrásokat, amelyek a híd 77 méteres támoszlopának kivitelezését hivatottak előkészíteni.

A 168 millió lej értékű beruházás finanszírozásának egy megközelítőleg 84 millió lejes részét az Országos Helyi Fejlesztési Program II. fedez, a beruházás másik felét pedig hitelfelvétel által szeretné biztosítani a város.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: