2009-07-10 20:07:47• hírek • Gozner Gertrud

Megkezdődött a Samfest Rock

Immár ötödik alkalommal szervezte meg a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal támogatásával a G.M. Zamfirescu Kultúrház a Szatmári Kulturális Napok keretén belül a keményrock- koncerteket felvonultató Samfest Rockot. Az idei  fesztiválnak a szatmárnémeti strand adott helyet.

Már a nulladik napon az ország különböző sarkaiból érkezett több száz rocker húzta fel a sátrát a strand területén. Csütörtök este egy Warm-Up Metal Party keretében melegíthettek be a résztvevők. A fesztivál első hivatalos napja pénteken délután vette kezdettét, amikor elsőként a Ramm-brandt zenekar lépett a rockzene-kedvelő közönség elé, és Rammstein dalaikkal kiváló hangulatot teremtettek a fesztivál folytatására.

Utánuk a kolozsvári Truda együttes következett, akik szabad szájú előadásmódjukkal őrjítették meg a hallgatóságot. A továbbiakban szintén két neves romániai banda, az Implant Pentru Refuz és a Trooper számaira tombolt a közönség.

A Moby Dick egy autópályás elakadás miatt némi késéssel érkezett meg a helyszínre, és az eredetileg kiadott programtól eltérően nyolc órakor léptek a színpadra. A rajongók a várakozás ellenére töretlen lelkesedéssel fogadták a magyarországi trash metal bandát. A zenekar a Samfest Rock közönségével együtt ünneplte az Ugass kutya! című albumuk megjelenésének húsz éves évfordulóját. A kerek dátum alkalmából alkalmából az együttes újra kiadta az egykori nagy sikernek örvendő korongot.

Az este folyamán a kemény zenék rajongói az olasz Graveworm és a svéd Evergrey zenéjére tombolhatnak a strand területén. Az egy napos belépő a fesztiválra 35 lejbe kerül, míg a rendezvény mindkét napjára érvényes jegyért 50 lejt kell fizetni. A más városból érkező rockerek a strand területén ingyenesen kempingezhetnek.


A szatmárnémeti strand ad helyszínt a rendezvénynek.


Délután óta tombol a közönség a Samfest Rock pénteki nyitónapján.


Képgaléria:


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: