2015-01-04 16:56:15• hírek • Szatmár.ro

Megkezdődött a Dakar: az első futamon 838 kilométert kell legyűrnie Maninak - Frissítve

Az Autonet Motorcycle Team színeiben induló szatmári motoros vasárnap indult el az idei Dakar-rali első futamán, amely 838 kilométer hosszú - ebből pedig 175 kilométer a speciális szakasz. A mezőny Buenos Airesből rajtolt el, a cél pedig Villa Carlos Pazban. A szatmári motoros a 46. legjobb idővel fejezte be a mért szakaszt.

Frisssítve

Gyenes Emanuel a mért szakaszt a 46. legjobb idővel - 1 óra 31 perc 25 másodperc - zárta a motorosok 161 fős mezőnyében.

"Nagyon poros volt a futam, több tíz kilométeren alig lehetett látni a nagy porfelhőben. De szerencsére voltak tisztább részek is, ahol 150-160 kilométeres óránkénti tempóban tudtam haladni. Most először használtam a Dakaron Goldentyre gumit, de nagyon jól bevált. Az útviszonyok tekintetében: jó látási viszonyok között ezen a szakaszon akár végig maximum sebességgel lehetett volna haladni, de a motorra vigyáznom kell, hiszen Maraton-kategóriában indultam" - nyilatkozta Mani a mért szakasz befejeztével.

A Maraton-kategóriában indulók a verseny során fő alkatrészeket nem helyettesíthetnek a motoron.


A 49-es rajtszámmal versenyez idén a Dakar-ralin a szatmári motoros, Gyenes Emanuel. A motorosok 161 fős mezőnyében az Autonet Motorcycle Team versenyzője mellett Marcel Butuza képviseli Romániát.

A 9250 kilométeres körverseny leghosszabb etapja 1024 kilométeres lesz - Mani az eddigi leghosszabb versenynapján 817 kilométert tett meg. Ehhez képest már az első napi táv is több: 838 kilométer, amiből 175 kilométer a speciális szakasz.

A verseny során Argentína mellett Bolíviában és Chilében is száguldoznak majd a résztvevők, ki kamionnal, versenyautóval, motorral vagy quaddal. Az út az Atacama-sivatagon is keresztül visz, de lesznek szakaszok, amelyek esetében 4700 méter magas hegyeket kell majd "megmászni" a járművel.

Gyenes számára előreláthatóan az este-éjszaka folyamán ér véget az első versenynap.

Mani elrajtolt Buenos Airesből

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: