2018-07-09 10:32:12• hírek • Oszkó Viktória

Megkezdődött a Bolyai Nyári Akadémia Szatmárnémetiben

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) 1993 óta minden évben megrendezi a Kárpát-medence legnagyobb magyar pedagógus-fórumát, a Bolyai Nyári Akadémiát, melynek előadásait július 9. és 29. között tartják.

Erdély 12 településén, közel 600 pedagógus részvételével zajlik a program, az első héten többek között Szatmárnémetiben. Július 9. és 14. között többek városunk ad otthon a 26. alkalommal megrendezett akadémia egyik állomásának, ahol 47 résztvevővel tart képzést négy egyetemi oktató a Babes Bolyai Tudományegyetem kihelyezett karán. 


A résztvevők többsége Szatmár megyéből érkezik, de jelentkeztek tanítók Bihar és Máramaros megyékből is. 


Általánosságban elmondható, hogy az Akadémia különböző szekciói keretében zajló fórumokon elősorban arra törekednek, hogy a szakma hangját hallassák. Milyen például az ideális és a valóságos pedagógus? Milyen az interperszonális kapcsolat a közoktatás szereplői között? Milyen iskolaképek fogalmazódnak meg, hogyan alakulnak a vélemények az iskola társadalmi feladatairól, kapcsolatairól? 


A következő egy hétben többek között arról lesz szó, hogyan lehet fejleszteni a kreativitást az iskolákban. Előkerül majd a modern pedagógus milyenségét illető téma is, hiszen jelentősen megváltoztak a szerepek az oktatási intézmények életében. A résztvevők sokat tanulhatnak majd arról, milyen módszerekkel is lehet, illetve érdemes változtatni ahhoz, hogy a lehető legtöbbet és a legjobb eredményeket hozzák ki a diákokból.


Mindezekre és hasonló kérdésekre keresik a választ a szűkebb szakmai kérdések megválaszolása mellett.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: