2015-12-26 12:25:13• hírek • Kocsis Zoltán

Késelés Avasfelsőfaluban – az áldozat meghalt, a mentősöket inzultálták

Szörnyű tragédia árnyékolta be a karácsony estét Avasfelsőfaluban, ahol két szomszéd közötti vita olyannyira elfajult, hogy egyikük kést rántott és megszúrta a másikat. A 30 éves férfi a kórházba szállítást követően meghalt. Az esetet súlyosbítja, hogy a férfi megmentésére igyekvő mentősöket annak hozzátartozói inzultálták, fenyegették, számolt be az esetről a mentőszolgálat.

A mentősök tájékoztatása szerint 20.25-kor riasztották őket. Alig három perccel később már a helyszínre értek, ahol egy öntudatlan állapotban lévő férfit találtak vértócsában fekve. Légzési funkciói nem működtek, pulzusa rendkívül gyenge volt, sok vért veszített a hátulról jövő késszúrás miatt, amely a mellkasa bal oldalát érte.

A mentősök azonnal hozzáláttak az áldozat ellátásához, ám az áldozat hozzátartozóinak agresszív, fenyegető viselkedése miatt a férfit előbb be kellett emelniük a mentőautóba, csak ott tudták biztonságos körülmények között végezni munkájukat.

A pácienst az Avasfelsőfalui Városi Kórházba szállították, ahol sebész is csatlakozott az életéért küzdőkhöz. Az újraélesztési kísérletek azonban hiábavalónak bizonyultak, a 30 éves férfit nem tudták megmenteni.

„A történteket követően azzal a kéréssel fordulunk a lakossághoz, hogy lehetőségeik szerint segítsék és támogassák munkánkat és egységeinket, és ne fenyegessék, szidalmazzák őket. Mi több, tájékoztatni szeretnénk a lakosságot, hogy a Szatmár Megyei Mentőszolgálat felkészült, tapasztalt és hivatásuk iránt elkötelezett profi személyzettel rendelkezik. Lehetővé kell tenni, hogy végezhessék munkájukat", áll a mentőszolgálat közleményében.

„A mentőszolgálat első számú feladata, hogy elsősegélyben részesítse az erre szorulókat és csak ezután szállítsa kórházba őket. A helyszínen elvégzett vizsgálatok létfontosságúak a páciens állapotának felmérésében, a szükséges kezelés megállapításában. A mentősök segíteni akarnak, bízzunk bennük", zárul a közlemény.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: