2017-04-06 14:36:53• hírek • Szatmár.ro

Megkapták a kegyelemdöfést a Zárda előtt elültetett fácskák

Néhány nappal ezelőtt javarészt az apró lombjuk ágait pusztították a vandálok, szerdára viszont az összes facsemetét derékba törték a Zárda előtti útszakaszon. 

Egyszerre elszomorító és felháborító, amit ismeretlen és lelketlen elkövetők csinálnak a Zárda templom előtt elültetett facsemetékkel. Március 29-én adtunk hírt róla, hogy a nemrég kiültetett fácskákat összetörték, lombjukat, felső ágaikat letörték, hogy csak a törzsük maradt meg.

Ha lett volna valami esély a túlélésükre, mára már az is elszált: csütörtökre a fatörzseket is derékba törték ismeretlen tettesek. Ezzel megadva a kenyelemdöfést a facsemetéknek.

Az első rongálást követően a polgármesteri hivatal feljelentést tett az ügyben, amit végül a Helyi Rendőrség vett át, ám az ismeretlen elkövetőt egyelőre úgy tudjuk, nem sikerült kézre keríteniük. Néhány fácskát egyébként "lát" a Zárda-épületen elhelyezett térfigyelő kamera, aminek a képe esetleg segíthet az elkövető kézre kerítésében. 

Murg Istvan, a Florisal vezető munkatársa a Szatmár.ro kérdésére válaszolva elmondta: három éve próbálnak fát ültetni a kérdéses útszakaszon, ám még egyetlen csemete sem élt túl egy-két hétnél többet a vandálok miatt...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: