2015-07-19 17:33:20• hírek • Szatmár.ro

Megkaptad már az idei húsvéti képeslapot a pesti rokonoktól?

Valószínűleg furcsán hangzik a címben feltett kérdés július derekán, ám a Szatmár.ro egyik kedves olvasója éppen egy Budapestről küldött húsvéti üdvözlőlapot talált a postaládájában a minap. A Google útvonaltervezője szerint az autóval három és fél óra alatt megtehető utat a levelezőlap három hónap alatt tette meg!

Egy érdekes történettel fordult Gyula nevű kedves olvasónk a Szatmár.ro-hoz: a minap, július 14-én, egy mostanában meglehetősen furcsa dolgot talált a postaládájában: egy neki címzett, Budapestről érkezett húsvéti üdvözletet. Azt a magyar fővárosban élő rokonok adták fel, a magyarországi postabélyegző szerint április 12-én!

Az, hogy egy levél elkeveredik, az régebben megszokott dolog volt, manapság viszont már nem annyira általános dolog. Ráadásul az sem, hogy egy képeslap három hónapra tűnjön el a posta rendszerében. Azt nem tudni, hogy a román vagy a magyar posta volt a ludas az ügyben, az viszont biztos: romániai bélyegző nem is szerepel az üdvözlőlapon, amit ennek ellenére kiszállítottak.

"Jules Verne regényében 80 nap alatt kerülik meg a Földet gőzhajóval, vagy éppen elefántháton. Most, a XXI. században az azért mégis különös és kissé felháborító, hogy 350 kilométert nagyjából 120 nap alatt tesz meg egy postai küldemény" - mondja olvasónk.

Történt már veled hasonló eset? Írd meg nekünk a szatmar@szatmar.ro email címre!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: