2017-06-14 14:36:27• hírek • Szatmár.ro

Megkaphatja a polgármesteri hivatal a Sport Szállót és a Dinamo pályát

A polgármesteri hivatal birtokba venné és hasznosítaná a lerobbant szálloda-épületet.

A Municípiumok Országos Egyesületének legutóbbi elnökségi ülésén – június 12. – szóba került, hogy az Ifjúsági és Sportminisztérium hajlandó lenne átadni az általa kezelt létesítményeket a városi adminisztrációnak.

Mindez azt jelentheti, hogy a Sport Szálló is – amit bizonyos politikai köröknek sikerült szinte teljesen tönkretenni – a szatmárnémeti önkormányzat tulajdonába kerülhet. Kereskényi Gábor polgármester már tett kísérleteket arra, hogy a város tulajdonába kerüljön az üres, napról napra romló álagú épület, hiszen ebben lehetne elszállásolni a város kosárlabda- és labdarúgócsapatának a tagjait is. Nem is beszélve a városba egy-egy sportesemény alkalmával érkezők elszállásolásáról.

A minisztérium illetékesei is egyetértettek abban, hogy a szatmárnémeti sportlétesítmények és sportot kiszolgáló épületek akkor hasznosíthatóak a leginkább, ha a helyi önkormányzat adminisztrálja azokat.

A Dinamo sportbázis korszerűsítésére már konkrét elképzelései is vannak a helyi tanácsnak. Emellett a Román Labdarúgó Szövetség is tervbe vette, hogy egy nagy méretű, műfüves focipályát hozna létre a sportlétesítmény területén.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: