2008-07-05 10:15:25• hírek • Józsa János

Táborok az Ifjúsági Igazgatósággal

 Szatmárról a tengerpart a cél, városunk viszont a székelyföldieknek a legvonzóbb.

A Szatmár Megyei Ifjúsági Igazgatóságot idén eddig hozzávetőlegesen 400-an keresték meg táborozási lehetőségekkel kapcsolatban. A legtöbben tengerparti üdülési lehetőségek után érdeklődtek, de a hegyekbe is sokan mennek.

 

Az Ifjúsági Igazgatóság minden évben áttekinti a különböző romániai megyék által nyújtott táborozási és üdülési lehetőségeket és ezek alapján állítja össze ajánlatát, amit iskoláknak, intézményeknek küld szét. Osztályok, ifjúsági szervezetek, de akár baráti társaságok is jelentkezhetnek ezek függvényében, de az Igazgatóság székhelyére ellátogatva is kérhet bárki javaslatot: hova lehet utazni, hol vannak még szabad helyek? 

Bár a legtöbb esetben tanulók és diákok használják ki a táborozási lehetőségeket, mint Leitner Simonától, a Szatmár Megyei Ifjúsági Igazgatóság munkatársától megtudtuk, felnőttek is jelentkezhetnek. Elmondta továbbá, hogy Szatmárról évente a legtöbben a Fekete Tenger Partjára szeretnének eljutni. Álomuticél ilyen szempontból Costinesti, ahova már februárban le lett foglalva az összes hely. A tenger mellett azonban nem sokkal maradnak el hegyeink sem és az ottani üdülőközpontok, mint Busteni, Sinaia vagy Caciulata.

 

leitnermonikanagy

Mind a tengerparti, mind a Kárpátok különböző pontjaira egy hat napos tábor, napi három étkezéssel 300 lejbe kerül egy személyre , de vannak még a napi jegyek, aminek az ára 46 lejbe kerül, egy napra, egy személyre. De országunk üdülőhelyein kívül külföldre is lehet utazni az Ifjúsági Igazgatóság segítségével, így Görögországba és Tunéziába. Jelenleg is nyaral egy szatmári csoport Görögországban, ők nyolc napot és hét éjszakát töltenek el és mindez csak 223 euróba kerül nekik. 

Megtudtuk ugyanakkor, hogy Városunkba is több csoport érkezik idén is, Hunyad, Prahova , Brassó megyékből és Bukarestből, de a legtöbben Hargita megyéből. Az ideérkezőknek városnézésben, kirándulásokban, túrákban van részük, különböző programokon vesznek részt, de a termálvizes medence és az esti bulik is fontosak.

Még mindig lehet jelentkezni, tehát akik most döntötték el, hogy táboroznának egy szép helyen, bizalommal fordulhatnak a Szatmár Megyei Ifjúsági Igazgatósághoz.

J.J.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: