2008-01-30 17:50:03• hírek • Szatmar.ro

Közös alkotótáborokat szerveznek

 A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség újabb közös projekten dolgozik az ukrajnai partnerekkel.

Ukrajna és Románia között már évekkel ezelőtt is lezajlottak közös projektek, a legújabb együttműködést a speciális problémákkal szenvedő gyermekek hátrányos helyzetének megoldása céljából indították.

A Szatmár Megyei és a Nagyszőlősi Tanfelügyelőségek az elmúlt napokban szerveztek egy találkozót, ahol néhány fontos részletben is megegyeztek. - tudtuk meg Kónya László főtanfelügyelő- helyettestől. A látogatás során könyveket ajándékoztak egymásnak, hogy színesebbé varázsolják az intézmények könyvtári készletét.

A jövőben olyan közös tevékenységeket szeretnének megszervezni, amelyek a szabadidős programok nagy részét is magukban foglalják. Futball meccseket, alkotótáborokat és egyéb kirándulásokat terveznek. Ezen kívül arra is kitértek, hogy a nálunk megtartott ünnepségeken az ukrajnaiak is vegyenek részt, illetve az itteni diákok is ellátogassanak hozzájuk.

Kónya László főtanfelügyelő- helyettes a Szatmár.ro-nak elmondta, abban már konkrétan megegyeztek, hogy az ukrajnai  Salákon évente megrendezésre kerülő alkotótáborban itteni tehetséges diákok is részt vesznek. Továbbá szerződést kötöttek a beregszentmiklósi művészteleppel, hogy az erdődi vár környékén közösen rendeznek alkotótábort.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: