2014-01-21 12:49:01• hírek • Kocsis Zoltán

Megjött a méz!

A rászorulók 15 kg fehér lisztet, 8 kg kukoricadarát, 0,5 kg tésztafélét, öt liter olajat, 0,8 kg paradicsomkonzervet, 0,4 kg zakuszkát, 0,9 kg (3 darab) sertéshús-konzervet és 2 kg cukrot vihetnek haza.

Megjött a méz! Még sincs tejjel-mézzel folyó Kánaán, hisz az uniós élelmiszer-csomagban nem szerepelt tej. Nyolc egyéb élelmiszer ugyanakkor igen, ám Szatmárnémetiben a jogosultak alig 72%-a vette át eddig a csomagot. Közben újabb 1300 személlyel nőtt a jogosultak száma a megyeközpontban.

Amikor tavaly ősszel a megyei központok megkapták az élelmiszer-csomagokat, akkor a méz is ott volt a raktárakban. Csakhogy valami gond volt azok összetételével, ezért országos szintén visszaküldték azokat. Sokáig nem is lehetett tudni, hogy kiosztják-e egyáltalán idén.

Nos, január 20-án, hétfőn megérkezett Szatmár megyébe, így Szatmárnémetiben, a Jiului utcában keddtől át lehet venni az egy főre eső 250 grammnyi mézet.

Adrian Balaj, a Szociális Közszolgáltatások Szatmárnémeti Osztályának élelmiszerekkel foglalkozó munkatársa érdeklődésünkre elmondta, eddig közel 4500-an vették át a csomagokat, ami a jogosultak 72%-ának felel meg. A megyeszékhelyen évről évre tapasztalt jelenség, hogy sokan nem veszik át az élelmiszereket. Mivel elsősorban idősekről, betegekről és fogyatékkal élőkről van szó, gyakran előfordul, hogy az illető személy időközben elhunyt, a hozzátartozók pedig nem jogosultak az élelmiszer felvételéhez. A másik gyakori jelenség, hogy a hivatalosan munkanélküliként nyilvántartott személyek közben külföldön dolgoznak.

Balaj elmondta, hogy hétfőn megkapták a pótlistát is, minek következtében 1300 további személy jogosult az élelmiszercsomagra. Ők, valamint azok, akik eddig vették át, március 31-ig vehetik át a teljes csomagjukat. Akik már átvették azt, azok csak a mézet kaphatják meg. Amennyiben nem fogy el az összes csomag, vélhetően újraosztják a rászorulók között - ehhez azonban a megyei tanács jóváhagyására lesz majd szüksék, magyarázta Balaj.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: