2011-02-21 16:16:23• hírek • Szatmar.ro

Megjelentek a szelektív kukák

Hosszú ideje hangoztatták az uniós normáknak megfelelő kukák bevezetésének fontosságát, ezentúl már nem csak elméletben, hanem a valóságban is kötelező lesz ezek használata.

Összesen 36 újféle szeméttárolót helyeztek el a megyeközpont főbb részein, tudtuk meg a Florisal munkatársaitól.
A pénteken megkezdett konténer kihelyezési akciónak azonban még nincs vége, hiszen további gyűjtőkre is lehet számítani Szatmárnémeti utcáin.
A sárga, zöld, illetve kék tárolókon román nyelvű felirat hirdeti, melyikbe kell helyezni a papírt, melyikbe a fémet és műanyagot és melyikbe az üveget.

A város tisztántartásáért felelős Florisal alkalmazottja ugyan nem volt hajlandó konkrét információkkal szolgálni a sajtó számára, a polgármesteri hivataltól megtudtuk, ezeket a gyűjtőket a cég egy program keretén belül kapta, pontosabban bérli, cserébe pedig egy bizonyos mennyiségű hulladék begyűjtéséről kell gondoskodjon. Az olyan nagy cégek, ugyanis, mint a piacvezető amerikai italok gyártói kötelesek a környezetvédelemre áldozzanak, és egy megszabott mennyiségű hulladékot gyűjtsenek. Ilyenkor ezek más vállalkozásokat bíznak meg ennek a mennyiségnek a begyűjtésével, így a Florisal esetében is hasonló üzletről lehet szó.

Az újfajta szemetesek tehát már megjelentek a városban, most már csak az a kérdés, mennyire tartják majd tiszteletben a lakosok az előírásokat és gyűjtik szelektíven a hulladékot. Illetve szintén felmerül az a kérdés is, hogy az utcára a közelmúltban kihelyezett szemetesekben szelektíven gyűjtött hulladéknak mi lesz a további sorsa, hiszen megyénkben egyelőre még nem működik az a szeméttelep, ahol szétválasztva tárolhatnák a szemetet.


Kikerültek a szelektív kukák az utcára
Kikerültek a szelektív kukák az utcára


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: