2015-03-10 17:26:18• hírek • MTI

Megjelentek a helikopter-baleset filmfelvételei

Gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt eljárást indított kedden a párizsi ügyészség a TF1 túlélő-show műsorának argentínai forgatása közben bekövetkezett helikopter-baleset miatt, amelyben tíz ember vesztette életét, köztük három sportoló híresség, Florence Arthaud női vitorlázó, Camille Muffat úszónő és Alexis Vastine ökölvívó - közölték igazságügyi források.

A produkció által bérelt két helikopter a levegőben összeütközhetett, a szerencsétlenséget senki sem élte túl. A tragédiában nyolc francia, - a három sportolón kívül a televíziós stáb öt tagja -, valamint a helikoptereket vezető két helyi pilóta vesztette életét.

Francia állampolgárok külföldi halála esetén a párizsi vádhatóság automatikusan eljárást indít a tragédia körülményeinek kivizsgálására. A nemzetközi jogsegélykérés keretében a francia légi közlekedés csendőrség szakértői utaznak a baleset helyszínére.

"A sportvilág és az olimpiai család három kiváló képviselőjét veszítette el" - írta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság.
Az 57 éves Florence Arthaud a világ egyik legismertebb vitorlázója volt, 1990-ben megnyerte a Rum útja vitorlásversenyt, a szólóvitorlázók legnépszerűbb és legnagyobb presztízsű transzatlanti versenyét, amelyre nők nagyon ritkán vállalkoznak. A francia média azóta csak az "Atlanti-óceán kis mennyasszonyának" nevezte.

A 25 éves Camille Muffat a francia úszósport egyik legjelentősebb éremszerzője volt, tavaly vonult vissza. A 2012-es londoni olimpián három érmet szerzett, köztük aranyat a 400 méteres női gyorsban.

A 28 éves Alexis Vastine a 2008-as pekingi ötkarikás játékokon bronzérmet szerzett.

Az öt másik francia áldozat Brice Guilbert operatőr, Laurent Sbasnik adásrendező, Edouard Gilles hangmérnök, Lucie Mei-Dalby újságíró és Volodia Guinard producer. Valamennyien az Adventure Line Productions (ALP) nevű produkciós iroda munkatársai, amely a kalandműsort gyártotta a TF1 kereskedelmi televízió számára.

A műsor forgatása március elején kezdődött a dél-argentínai Patagóniában. A stáb hétfőn Argentína északnyugati részén, a hegyvidéki Villa Castelli térségébe tartott, hogy felvegye a következő részt, amikor a tragédia bekövetkezett. A baleset okai egyelőre nem tisztázottak. Helyszíni beszámolók szerint a meteorológiai viszonyok jók voltak.

A harmadik éve tartó sorozat sportoló szereplőinek szélsőséges természeti körülmények között kellett versenyfeladatokat teljesíteniük.

A három szerencsétlenül járt sportolón kívül Alain Bernard úszó, Jeannie Longo kerékpáros, Anne-Flore Marxer snowboard bajnok, Philippe Candeloro korcsolyázó és Sylvain Wiltord labdarúgó vett részt a túlélő-showban.

Az ALP szerint a két helikopter a Dropped című műsor második adása felvételének kezdetén ütközött össze hétfőn helyi idő szerint délután 5 órakor, nem sokkal azután, hogy felszálltak egy labdarúgópályáról.

A Dropped augusztusban ment volna adásban, de a forgatás "természetesen" félbeszakadt, s a mintegy 80 fős stábot hazaszállítják Franciaországba - közölte a produkciós iroda, amely több népszerű valóságshow- és kalandműsort gyárt francia televíziók számára. A produkciós iroda nem közölt újabb dátumot sem a forgatás folytatására, sem a műsor sugárzására.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: