2015-02-03 18:06:53• hírek • Kocsis Zoltán

Megjelentek a bontási felszólítások

Amint azt korábban bejelentette, a polgármesteri hivatal február első munkanapján kiragasztotta a bontási felszólításokat a 17-es lakótelep garázsaira. Noha a közösségi médiában sok az értetlenkedés, a helyzet igen egyszerű: le kell bontani a garázsokat!

Dorel Coica polgármester és Dan Babut városmenedzser jó két héttel ezelőtt, január 14-én jelentette be: február 2-án megkezdik a 17-es lakónegyed garázstulajdonosainak felszólítását. Az önkormányzat pedig tartotta is szavát: hétfőn és kedden az összes garázsra felkerült a polgármester aláírásával ellátott papírdarab az alábbi szöveggel:

„Ezúttal felszólítjuk önt, hogy február 22.-ig tegye szabaddá Szatmárnémetiben, a 17-es lakónegyedben a Jubileului, Brassói, J.L. Calderon, Jocului, Macinului, Szatmárpálfalvai, Papadiei, Lucernei, Gh. Dima, Crisului, Somesului, Bobocului, Nectarului, Ion Vidu, Nucului, Belsugului, Vasile Lupu, Trimfului, Homorodului és Indepentei utcákon található területeket, amelyek az önkormányzat közterületéhez tartoznak és amelyeken jelenleg garázsok, barakkok, stb. állnak. Amennyiben a felszólításnak nem tesz eleget, akkor az 50/1991 számú törvény 33. cikkelyének megfelelően az önkormányzat bontja le azokat".

Amint az a 16-os lakótelepen is megtörtént, utóbbi esetben a bontási költségeket természetesen a garázs tulajdonosának kell majd kifizetnie.

Összesen 982 darab ilyen felszólítást ragasztottak ki az önkormányzat munkatársai: Szatmárnémeti 2277 illegális garázsából ugyanis ennyi áll jelenleg a 17-es negyedben. Helyüket pedig kivilágított parkolók, játszóterek foglalják majd el.

„Két garázs helyére három autónak megfelelő parkolót tudunk kialakítani. Ezekre pedig szükség van, hisz az elmúlt 20 évben alaposan megnőtt a személygépkocsik száma Szatmárnémetiben. Arról nem is beszélve, hogy nagyon sokan lomtárnak használják a garázsokat. Sőt, olyan is volt, hogy tyúkot, galambot vagy éppen nyulakat tartottak benne. Miközben autói az utcákon parkoltak. Ennek most vége! Ha az utcákról eltűnnek az autók, a közlekedés is könnyebb lesz", magyarázta a már Ilyés Gyula korábbi polgármester által megkezdett garázsbontások fontosságát Coica és Babut.

A város vezetői kitértek arra is, sokan tévesen ringatják magukat abban a hitben, hogy építkezési engedélyük és telekkönyvi kivonatuk van a területre, amelyre ráadásul adót is fizetnek. A legtöbbjüknek azonban csak ideiglenes engedélyük van, amit fizetnek az nem más, mint bérleti díj a közterület használatáért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: