2006-04-20 23:51:40• hírek • Szatmar.ro

Megjelent az Opera 9 Beta

Az Opera kiadta böngészője legfrissebb, 9-es verziójának publikus béta tesztváltozatát

Az Opera kiadta böngészője legfrissebb, 9-es verziójának publikus béta tesztváltozatát, amely számos újdonságot is tartalmaz elődjéhez képest.
Az Opera 9 Beta egyebek mellett olyan „widget-nek” nevezett AJAX alkalmazásokkal rendelkezik, amelyek külön kis ablakban megnyíló, praktikus gyakorlati megoldásokat takarnak, mint például egy a főablaktól független online hírújság, vagy mondjuk valuta-átváltó eszköz. Az új böngésző emellett továbbfejlesztett tartalommal, valamint pop-up blokkolóval is rendelkezik. A widget-ek mellett a másik figyelemreméltó újítás a felhasználói kezelőfelületről közvetlenül elérhető BitTorrent kereső, ami az Opera fejlesztői szerint megkönnyíti nagyobb fájlok gyorsabb és hatékonyabb letöltését a fájlmegosztó rendszerről. A kiválasztott fájlok letöltését ugyanis az Opera saját „Transfer Manager” alkalmazása vezérli. Tor Odland, az Opera szóvivője a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy a béta változat a két hónappal ezelőtt megjelent előzetes verziónál már jóval stabilabb, így elsődleges böngészőként is használható.

Az Opera 9 Beta angol nyelvű verziója a http://www.opera.com/download/index.dml?ver=9.0b oldalról ingyenesen letölthető. A cég azonban figyelmezteti a felhasználókat, hogy mivel béta tesztváltozatról van szó, előfordulhatnak benne biztonsági rések, így csak a megfelelően védett számítógépek tulajdonosainak javasolja a letöltést. A végleges Opera 9 böngésző megjelenése néhány hónapon belül várható.

prim.hu 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: