2011-10-12 13:46:44• hírek • Prohardver.hu

Megjelent az Asus ultrabookja, a Zenbook

Eszméletlenül vékony, könnyű, és legolcsóbb változata is roskadozik az extráktól.

Az Asus hivatalosan, ünnepélyes keretek között ma jelentette be ultrabookját, mely ZENBOOK márkanév alatt fog piacra kerülni, és hamarosan idehaza is elérhető lesz. Az elöl mindössze 3, hátul pedig mindössze 17 mm vastag „unibody" ház ezüst színű fedelén koncentrikus, körkörös fénytörésű minta látható. Az ez alatt megbújó 11,6 vagy 13,3 hüvelykes képátlóval rendelkező kijelzők felbontása 1366x768, illetve a nagyobbiké 1600x900 képpont lesz.

Ami a teljesítményt illeti, mindegyik modellbe második generációs, 17 wattos TDP osztályba sorolt Intel Core i5 és Core i7 processzor, 4 GB DDR3 memória és beépített 128 vagy 256 GB-os 6 Gbps-os SATA SSD kerül, míg a grafikus megjelenésről a CPU-ba integrált HD Graphics 3000 gondoskodik. A felsorolt alkatrészek által termelt hő csendes és hatékony elvezetéséért egy különleges rézlemez, illetve a V alakú légcsatorna felel.

Vezeték nélküli eszközökből az IEEE 802.11 b/g/n szabványú Wi-Fi vezérlőn felül a Bluetooth 4.0 áll rendelkezésre. Az USB 3.0 szabványú port mellett az USB Charger+ technológia is megtalálható a gépben, amely a saját táppal ellátott USB 3.0-s csatlakozóval képes a hordozható eszközök feltöltésére a megszokottnál tempósabban. Ha pedig gyorsaság, akkor azt is meg kell említeni, hogy a ZENBOOK azonnali bekapcsolást segítő (Instant On) funkciója mintegy 2 másodperc alatt képes újra működésbe hozni a rendszert.

A cikk folytatása a Prohardver.hu oldalon olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: