2020-05-23 12:28:35• hírek • Szatmár.ro/Digi24

Megjelent a maszkviselést szabályozó rendelet a Hivatalos Közlönyben

Az eredeti, szerdán kiadott rendelethez képest módosításokkal jelent meg a hivatalos változat – figyelmeztet a Digi24.ro.

Az Egészségügyi Minisztérium szerdán kiadott, a vészhelyzet idejére előírt maszkviselésre vonatkozó rendeletének értelmében: a zárt, nyilvános terekben, tömegközlekedési járműveken és a munkahely zárt helyiségeiben kötelező a maszk viselése. Ugyanakkor néhány kivételt is előír a rendelet.

Az eredeti, szerdai változat szerint nem lett volna kötelező a maszkviselés az irodákban dolgozó alkalmazottak számára amennyiben, legalább két méter távolságra ülnek egymástól, és a helyiséget kétóránként szellőztetik, rendszeresen fertőtlenítenek, vagy, ha az alkalmazottak egyedül dolgoznak egy irodában. A hivatalos változat azonban csak az utolsó kivétel szerepel.

Továbbá azok a személyek, akik nyilvános beszédet tartanak, és legalább 3 méter távolságban állnak a hallgatóságtól, a hivatalos változat szerint szintén nem kötelesek maszkot viselni, amennyiben a hallgatóság létszáma nem haladja meg a 16 főt.

Az eredeti változat szerint a diákok és egyetemisták kivételként voltak feltüntetve, viszont a Hivatalos Közlönyben ez az opció már nem szerepel.

A többi kivétel azonban nem változott, a hivatalos rendelet szerint nem kell maszkot viseljenek:

  • a munkahelyi irodában egyedül tartózkodó alkalmazottak
  • a nehéz fizikai munkát végző alkalmazottak  
  • a szervezetet igénybe vevő körülmények (magas hőmérséklet, magas pártatartalom) között dolgozó alkalmazottak
  • a tévébemondók és meghívottaik, ha legkevesebb 3 méter távolság van közöttük
  • az ötévesnél kisebb gyermekek 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: