2019-12-18 15:04:12• hírek • Refszatmár.eu

Megjelent a kilencedik áhítatoskönyv – Velünk az Isten IX.

Egy híján tíz. Megjelent a Velünk az Isten című áhítatoskönyv kilencedik kötete. A refszatmar.eu honlapon 2019-ban szinte naponként megjelenő áhítatokból válogatott írásokat olvashatják a kiadvány lapjain.


„Család- és beteglátogatáskor gyakran szoktam a kezében tartott könyv valamelyik kötetét ajándékozni, sőt olyan ismerősöm is van, aki a Kanadában élő rokonai részére kért tőlem a kötetet valamelyik számából. Ugyanakkor tudomásom van arról, hogy Svájc, Németország, Franciaoroszág és az Egyesült Államok is befogadták már a szatmári alkotást. Mondhatom tehát, hogy lassan a kis áhítatos könyvünk nemzetközi hírnévre tett szert, hirdetve a lelkipásztorok által Isten örömüzenetét, az evangéliumot… Olyan áhítatos könyvet tarthat a kezében, melynek üzenete az egyes bibliai könyveken keresztül ma is aktuális: teológiai és gyakorlati, etikai és antropológiai, pasztorálpszichológiai, dogmatikai és egzisztencia-filozófiai kérdésekre.” – ezekkel a szavakkal ajánlja a Szatmári Református Egyházmegye lekészei által írott kötetet Király Lajos esperes.




A Rácz Ervin szigetlankai lelkész, egyházmegyei sajtóreferens áltat szerkesztett könyvben rajta kívül a következő lelkipásztorok jegyeznek írásokat: Erdei-Árva István (Szamoskóród és Dobrácsapáti), Fodor Lajos (nyugalmazott lelkipásztor), Genda Árpád-Szabolcs (Pettyén), Ilonczai Zsombor (Szárazberek), Jobb Domokos (Ombod), Kaszaniczki Csongor (Erdőd), Király Lajos esperes (Batiz), Kiss Szabolcs (Apa), Nagy Erika (Sárközújlak – képen), Szilágyi Balázs (Szatmár-Láncos).

Tehát tizenegy lelkipásztor gondolatai, rövid igehirdetését olvashatják a Nagyáradon kiadott könyvben, melyet Petrikó Ildikó tördelt, boritóját pedig Wagner Erik királyhágómelléki püspöki titkár, sajtóügyi előadótanácsos tervezte.

A könyvet a Szatmári Református Egyházmegye Esperesi Hivatalában Esperesi Hivatalban megvásárolhatják 10 lejért. Kitűnő karácsonyi ajándék lehet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: