2009-05-08 12:52:20• hírek • Szatmár.ro

Megjelent a SZMH „kistestvére”

„Aurél Hírlap" - erre a névre keresztelte a szatmárnémeti Aurel Popp Művészeti Líceum III. B osztálya a Szatmári Magyar Hírlap „kistestvérét", az osztály első ízben megjelent lapját.

Tegnap délelőtt a Szatmári Magyar Hírlap munkatársai meglátogatták az osztályt és kis ajándékkal kedveskedtek az újság készítőinek. Mint megtudtuk, az Aurél Hírlap első számából húsz darab, hat oldalas példány készült, és a kisiskolások minden hónapban meg szeretnék jelentetni.

A kisdiákok hírlapjában találhatunk versenyfelhívást, vicceket, anyák napi versikét és képeket az iskolai életről, valamint olvashatunk a kisdiákok vágyairól, álmairól is.

Természetesen a lap szerkesztőséggel is rendelkezik: az újság főszerkesztője Kiss Mercédesz, a kiadófelelős Őry Annabella, a riporter Blatniczki Dóra Bianka, a hírszerkesztő Takács Henrietta, a fényképész pedig György Dolóresz, de a hírlap készítésében az egész III. B osztály részt vett - tudtuk meg Nichita Sulyok Júliától, az osztály tanítónőjétől.

Arra a kérdésre, hogy miért van szüksége a diákoknak hírlapra, a kis szerkesztők elmondták, fontosnak tartják, hogy mások is betekintést nyerjenek a diákok életébe, megtudják a vágyaikat, kívánságaikat.

a Szatmári Magyar Hírlap munkatársai meglátogatták az osztályt és kis ajándékkal kedveskedtek az újság készítőinek.

Az Aurél Hírlap szerkesztősége.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: