2012-02-16 14:19:27• hírek • Szatmár.ro

Megjelent a Mezőgazdasági futár legfissebb száma

A napokban jelent meg a Szatmár Megyei Agrárkamara havilapjának legfrissebb száma.

A havilapban a mezőgazdászok most is a legújabb pályázati lehetőségekről olvashatnak, illetve a román és magyar nyelvű cikkek között válogatva megismerkedhetnek a borjúnevelés legfontosabb követelményeivel, illetve Bencze Zoltán cikkéből kiderül: Mi is az a borkóstolás? A legfrissebb lapszámban kis emlékeztetőül megtalálható a februári és márciusi mezőgazdasági munkálatok listája, különválasztva a szakterületeket, mint például a szőlészet, állattenyésztés, gyümölcstermesztés, zöldségtermesztés és szántóföldi növénytermesztés.

Dr. Scholtz Béla két cikke is olvasható a lapban a pályázati lehetőségekről. Az egyik az 1.2.3.-as pályázati kiírás, melynek keretében raktárhelyiségek építésére lehet pályázni. A szerző szerint ez kitűnő befektetés lehet olyanok számára is, akik nem foglalkoznak mezőgazdasággal, hiszen bérbeadással jó haszonra tehetnek szert. Scholtz szerint a raktárhelyiségek létrehozása a mezőgazdászok számára nagyon fontos lenne, hiszen nem kellene azonnal eladniuk a betakarított terményt, hanem tavasszal akár dupla-tripla áron kelne el a megtermesztett zöldség vagy gyümölcs.

Az agrárkamara munkatársa felhívta a figyelmet arra is, hogy a Mezőgazdasági futár legfrissebb számában az 1.4.1.-es pályázattal kapcsolatban is vannak információk - ez az önfenntartó farmok fejlesztésében nyújt segítséget. Mindkét említett pályázat kiírására júniusban fog sor kerülni. Utóbb említett pályázat esetében fontos tudni, hogy csak szakképesítéssel rendelkező farmerek igényelhetnek támogatást, így érdemes kihasználni az Agrárkamara által szervezett tanfolyamokat. Ezek közül jelenleg nagykultúra (búza-, kukoricatermesztés) és állattenyésztés tanfolyam zajlik, hamarosan pedig traktorista és méhészeti kurzus indul.

Aki szaktanfolyamra jelentkezne, vagy a pályázatokkal kapcsolatban lenne szüksége információkra, az a Szatmár Megyei Agrárkamara székhelyén, az 1 Decembrie 1918 utca 13 szám alatt, illetve a 0261-717-348-as számon is információkat kaphat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: