2010-09-17 10:19:55• hírek • MTI/dpa/AP

Megjelent a Guinnes Rekordok Könyve

A legalacsonyabb, a legmagasabb, a legidősebb és a legtöbbször tetovált ember mellett számos érdekes rekord és rekorder is helyet kapott a csütörtökön megjelent legújabb Guinness Rekordok Könyvében.

A világ legnagyobb közös éneklése címet érdemelte ki a német nemzeti futballválogatott több mint 105 ezer rajongójának szurkolása, akik a negyeddöntő során közösen énekelték el a Queen együttes We Will Rock You című számát.
Egy német férfidivatüzlet elkészítette az elmúlt évben a világ legnagyobb férfiingét - hordani azonban senki sem fogja. Még a világ legnagyobb, Lengyelországból származó kerti törpéje is elbújhatna a hatalmas ruhában. Mind a két extrémitás bekerült a 280 oldalas könyvbe.

A világ legapróbb tehene címet idén a tízéves, Swallow (Falat) névre hallgató, észak-angliai tehén érdemelte ki, amely 84 centiméteres magassága ellenére eddig tíz, normál magasságú utódot hozott a világra.


A gyermek, és a világ legkisebb tehene
A gyermek, és anyja, a világ legkisebb tehene



Vannak, akik a fájdalmakat is képesek vállalni, hogy bekerüljenek a világszerte száz országban húsz nyelven megjelenő Rekordok Könyvébe: a németországi Hannibal Helmurto a hátába szúrt húshorgok segítségével összesen 107 méteren át húzott el egy négytonnás kisbuszt. Teljesítményével a teljesen tetovált és piercinggel díszített testű emberekkel együtt jegyezték be az új, Testkultúra elnevezésű kategóriába.

A Guinness Világrekordok szerkesztősége szerint töretlen a lelkesedés a rekordok végrehajtása iránt. Elmondásuk szerint az elmúlt szezonban 47 234 rekordkísérletet érkezett be hozzájuk, ezekből 3459-et ismertek el. A bejegyzésig vezető út meglehetősen szabályozott: csak az kerülhet be az évente megjelenő könyvbe, aki betartja a bizottság szigorú előírásait.

Akadnak azonban olyanok is, akiknek az "ölébe pottyan" egy bejegyzés: az Észak-Karolinában élő Herbert és Zelmyra Fisher 1924. május 13-án kötött házasságot. 85 évvel, tíz hónappal és nyolc nappal később, 2010 márciusában kapták meg a "világ leghosszabb házasságával" kiérdemelt oklevelüket.


A világ leghosszabb nyelvű kutyája
A világ leghosszabb nyelvű kutyája


Az alternatív energiák kategóriájában számos innovatív kísérletet jegyeztek fel: átépített, biogázzal hajtott gépkocsijával az alsó-szászországi Jürgen Hohenester 364,6 kilométer per órás sebességet ért el.

A Guinness Rekordok Könyvét először 1955-ben adták ki Angliában. Maga a kiadvány is szerepel egy külön bejegyzésben az aktuális kötetben: 115 millió példánnyal a legtöbbet eladott, szerzői joggal védett könyv a világon.


A legnagyobb Hupikék Törpikék kollekció tulajdonosa
A legnagyobb Hupikék Törpikék kollekció tulajdonosa


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: