2011-03-16 11:32:55• hírek • Szatmár.ro

Megjelent Muhi Sándor kismonográfiája

A szatmári képzőművészet kiemelkedő képviselőjének műveivel ismerkedhetünk meg.

„A pályámat nem alakítottam, nem tettem és teszek semmit azért, hogy egységes, példaértékű, folyamatos fejlődést igazoló, maradandó anyagokból létrehozott, az aktuális divathullámok, vagy a helyi hagyományok szellemében fogant, „örök érvényű", könnyedén bemutatható és elemezhető alkotások maradjanak utánam. Őszintén csodálom azoknak a kitartását, optimizmusát, akik manapság a mi kis kelet-európai térségünkben hasonló álmokat dédelgetnek." - ezzel a néhány mondattal ajánlja Muhi Sándor kismonográfiáját, amely nemrég látott napvilágot.

Ebből, a mindenképp a művész stílusát tükröző és saját maga által szerkesztett, könyvből lépésről lépésre megismerhetjük a szatmári képzőművészet kiemelkedő személyének életpályáját összegzését. Például megtudható, hogy Muhi Sándor 25 éve annak, hogy kiállít, több mint 70 arcképet készített, könyvborítókat, címerterveket, a 40 éves szatmári színtársulat teljes népszerűsítő anyagát, plakátterveket, részt vett alkotótáborokban, megyei tárlatokon, és volt négy egyéni kiállítása, amiből kettő Szatmárnémetiben és kettő Magyarországon. Az előbb felsoroltak csak kiemelt számok Muhi Sándor tevékeny életéből.

A kismonográfiában megcsodálható néhány kiemelkedő alkotása, pontokba szedve életének főbb eseményei, a vele készült interjúk, illetve saját írásainak a jegyzéke.

Muhi Sándor - Erdőablak, 1995. tus, kollázs
Muhi Sándor - Erdőablak, 1995. tus, kollázs


Muhi Sándor - Diktatúra, 1969. tus, kollázs
Muhi Sándor - Diktatúra, 1969. tus, kollázs


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: