2013-10-02 15:50:25• hírek • MTI

Megjelent Ákos koncertfilmje dupla DVD-n

Ákos a 25 évvel ezelőtt alakult szintipopos Bonanza Banzai frontembereként lett ismert a nyolcvanas években, a zenekarral 1995-ig kilenc albumot jelentetett meg. Szólóelőadóként még nagyobb sikereket ért el, 18 magyar és hat angol nyelvű albumot készített, de írt verses hangjáték-albumot, hangoskönyvet és színdarabhoz zenét. Számos zenei díjat kapott, tavaly márciusban Kossuth-díjat vehetett át.

Megjelent Ákos 2084 Turné című dupla DVD-je, amely az előadó elmúlt másfél évben zajlott szintirock koncertsorozatának két legfontosabb állomását örökíti meg, a tavalyi Sziget fesztiválbeli, illetve sportarénabeli estjének kép- és hanganyagát tartalmazza.

"A 2012 decemberi teltházas Aréna-koncert pályafutásom nagyon fontos állomása, négy hónappal korábban a Szigeten 40 ezer ember előtt játszottunk. E koncerteknek talán a magyar rocktörténetben is van helye" - mondta Ákos a szerdai budapesti sajtótájékoztatón. A két tavalyi Ákos-koncertet 22 kamerával, HD-minőségben és három hangnormával rögzítették, a film rendezője a látványvilágért is felelős Juhász Viktor volt.

Az Ákos 2084 című, tavaly megjelent szintirock albumához kapcsolódó turné előadásait több mint kétszázezren látták országszerte és a határokon túl. A koncertsorozat eljutott Londonba, hallhatták Marosvásárhelyen, Amszterdamban, Brüsszelben, Magyarországon a soproni VOLT Fesztiválon, idén Pécsett, Békéscsabán, Tokajban a Hegyalja fesztiválon, a debreceni Campuson, a székesfehérvári Fezen-en, Mosonmagyaróvárott, augusztus 20-án a fővárosi Dózsa György téren, két nappal később pedig a szegedi SZIN-en is. A szintirock turnén Ákos (ének, gitár, szintetizátor, elektromos dob) mellett Lepés Gábor (szintetizátorok) és Bánfalvi Sándor (dobok) szerepelt a produkcióban.

A most megjelent kiadvány első korongján a tavaly decemberi Aréna-koncert teljes anyaga szerepel, a másodikon a Sziget-koncert 18 száma. Ezen a DVD-n emellett werkfilmek, a 2084 albumhoz köthető valamennyi videoklip, valamint rejtett tartalom is található. A kiadvány fotókkal színesített kísérőfüzettel jelent meg.

Ákos novemberben más repertoárral és zenekarral hathetes akusztikus, színházi turnéra indul abból az alkalomból, hogy húsz éve jelent meg első szólóalbuma, a Karcolatok. Az első állomás november 8-án az Erkel Színházban lesz, 16-17-én a Művészetek Palotája következik - ezekre az előadásokra már minden jegy elkelt. A produkció látható lesz Debrecenben, Hódmezővásárhelyen, Pécsett, Kecskeméten, végül december 14-én Szombathelyen is.

"A Karcolatokat László Attila, a nagyszerű dzsesszgitáros segítségével készítettem, őt most is hívtam játszani, sajnos nem ért rá. Már próbálunk egy új felállású csapattal, amely valójában a tíz ével ezelőtti Andante-turné tagjaiból áll, a vonósok nélkül. Az akusztikus hangvételű műsor korábban élőben ritkán vagy egyáltalán nem játszott +érfelvágós+ dalokból álló résszel indul, utána teljes terjedelmében, egy szünetet beiktatva eljátsszuk a Karcolatok anyagát, végül meglepetés következik" - mondta Ákos az MTI-nek.

Az énekes közölte, hogy a Karcolatok 20 turné után egy évig nem fog koncertezni, és új lemezen fog dolgozni.
"Lelkiekben már ezzel foglalkozom, de egyelőre nem akarok beszélni arról, milyen anyagot tervezek. A dolog mindesetre következni fog a szintirock előtti lemezeimből" - jegyezte meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: