2011-08-27 10:17:52• hírek • Kocsis Zoltán

Sub Bass Monster – a földön járó sztár

Bár a X. Partiumi Magyar Napok péntek esti sztárvendége a 100 Tagú Cigányzenekar volt, a Kossuth kertben felállított nagyszínpad is jelentős tömeget vonzott. Ennek első számú felelőse Sub Bass Monster, majd pedig a Transylmania zenekar volt.

Máté Szabolcs, aki a legendának megfelelően tényleg Gyulafirátóton született, igazi one man show-t mutatott be: egyedül állt ki a színpadra, kicsinyke mp3-as lejátszóján biztosította a háttérzenét, jellegzetes stílusában nyomta a rappet, közben pedig improvizatív módon válaszolgatott a közönség bekiabálásaira, szórva a poénokat.

A közönség meg imádta a kialakított közvetlen hangulatot! Nem maradhattak el az olyan slágerek, mint a Gyulafirátót, a 4 ütem vagy a Nincs nő, nincs sírás, a hangulat mégis akkor hágott a tetőfokára, amikor Sub Bass Monster a közönség közé sétálva rappelte el legmélyebb, legfájóbb slágerét, a szlovákiai nyelvtörvényt bíráló Mr. Slota című számot.

Szabi közvetlensége azonban ezzel még nem ért véget, hisz két szatmári rajongóját is a színpadra invitálta, hogy együtt énekeljék el a Pörög a fekete lemez című dalt, majd a koncert után töretlen nyugalommal és szimpátiával tűrte, amint a fényképekre és aláírásokra vágyók szabályosan lerohanták.

A magyarországi rapper után az egyedi hangzásáról ismert, 2002-ben Baróton alakult Transylmania lépett a színpadra. A nyolc tagú zenekar hangolása kicsit elhúzódott, ám az a hangvilág, amellyel aztán megajándékozta a közönséget, megérte a várakozást: az etno-rock egyik kiemelkedő hazai bandája nagyszerűen ötvözte a népzenei elemeket a már-már heavy metalos riffekkel. Az igényes zene hallatán levonhattuk a következtetést, a zenekar sikeresen szolgálja mottóját, az élő magyar (nép)zene népszerűsítését, a nemzeti öntudat ápolását.

Látogatasd meg és like-old a Szatmár.ro Facebook oldalát!

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: