2016-05-05 00:37:43• hírek • Hirado.hu

Megismétlődik a két évvel ezelőtti madridi BL-döntő

Bale mutatja az utat Milánó és a döntő irányába
Bale mutatja az utat Milánó és a döntő irányába

A Real Madrid egy küzdelmes mérkőzésen 1-0-ra legyőzte a Manchester Cityt a Bernabéuban a Bajnokok Ligája elődöntőjének szerdai visszavágóján, így története során tizennegyedik alkalommal jutott be a sorozat döntőjébe.

A tízszeres győztes madridi együttes várta kedvezőbb előjelekkel a találkozót: a Santiago Bernabéuban szezonbeli öt BL-mérkőzésén nem kapott gólt, míg a vendégegyüttes minden eddigi idegenbeli meccsén kapott gólt ebben a kiírásban. A spanyol gárda legutóbbi kilenc, angol csapatok ellen vívott összecsapásán veretlen maradt az elitsorozatban: hat győzelem mellett három döntetlennél tartott ebben az időszakban szigetországi ellenfelekkel szemben.

Ronaldo a kezdőcsapatban kapott helyet, így jókedvűen hallgatta a BL-himnuszt, míg ütős egyéniségből jutott a lelátóra is Madridban: a spanyol fővárosban zajló tenisztorna résztvevői, Rafael Nadal és Novak Djokovic is a helyszínen tekintette meg az összecsapást.

A vendégek szempontjából nem indult jól a mérkőzés, mivel a 9. percben sérülés miatt csapatkapitányuk, Vincent Kompany a pályát, a Manchester Cityt pedig a 14. percben a szerencséje hagyta el: ekkor Gareth Bale jobb oldali beadása a kapufáról vágódott a hálóba, de az UEFA Fernando öngóljaként jegyzi a találatot.

Sergio Ramos ugyan a 36. percben megszerezte a második madridi gólt, de azt a játékvezető les miatt érvénytelenítette. A félidő vége is rejtett izgalmakat, mivel Fernandinho kapufát lőtt, Ronaldo pedig a sérült combját masszírozta, ennek ellenére kifutott a második félidőre.



A Real nagy erőket mozgósítva támadott: Bale átadása nyomán Modric került ziccerbe, de Hart védte a közeli próbálkozást csakúgy, mint később Ronaldo fejesét és lövését. Nem rajta múlt viszont, hogy a 64. percben Bale fejese nem a hálóban landolt: a kapufa most kegyesebb volt az angol csapathoz, mint az első félidőben és kifele pattant róla a labda. Aki aztán különösen jószívű volt, az Damir Skomina játékvezető, ugyanis a szlovén nem adott lapot Cristiano Ronaldónak, miután a portugál két kézzel ütötte a labdát a kapuba.

A 89. percben Agüero még távolról ráijesztett a Madridra, amely végül 1-0-ra megnyerte a meccset és bejutott a május 28-án megrendezendő milánói döntőbe, ahol - csakúgy, mint 2014-ben - az Atlético Madrid lesz az ellenfele.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:
Real Madrid - Manchester City 1-0 (1-0)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 78 ezer néző,
Játékvezető: Damir Skomina (szlovén)
gólszerző: Fernando (20., öngól)
sárga lap: L. Vázquez (83.), illetve De Bruyne (30.), Fernando (71.), Otamendi (90+4.)
Továbbjutó: Real Madrid (1-0-s összesítéssel)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: