2015-02-26 16:35:20• hírek • Szatmar.ro

Megismerés, gazdagodás

Szatmárnémeti, Nagykároly és Nagybánya ministránsait mozgatja meg az Egyházmegyei Ifjúsági Iroda, a ministránszarándoklatok alkalmával.

"Az Úr házába indulunk" (v.ö. Zsolt 122,1) mottóval tartják idén, az elmúlt években nagy érdeklődésre szert tett ministránszarándoklatokat. Február 28-án a szatmári, erdődi és ugocsai esperességek ministránsai látogatnak el Nagykárolyba; március 14-én a nagybányai fiatalok utaznak Szatmárnémetibe; 28-án pedig a nagykárolyiak zarándokolnak Nagybányára.

A második osztályosnál idősebb ministránsok mindegyik városban a templomokat látogatják majd sorba, amelyekbe betérve együtt imádkoznak, érdekes tudnivalókkal gyarapodnak a templom és közösség történetéről, valamint feladatokat oldanak meg. Mindenki kap például egy zarándokfüzetet, amelyben kérdések találhatók, és egy keresztrejtvény, amelyet csak az tud megoldani, aki figyelmes.A ministránszarándoklat így amellett, hogy kikapcsolódási alkalom, az ismeretek bővítését és közösségépítést is ígér - a ministránsokat több plébánia esetében papjuk is elkíséri. A program idén is szentmisével és közös uzsonnázással ér véget.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: