2015-02-26 16:35:20• hírek • Szatmar.ro

Megismerés, gazdagodás

Szatmárnémeti, Nagykároly és Nagybánya ministránsait mozgatja meg az Egyházmegyei Ifjúsági Iroda, a ministránszarándoklatok alkalmával.

"Az Úr házába indulunk" (v.ö. Zsolt 122,1) mottóval tartják idén, az elmúlt években nagy érdeklődésre szert tett ministránszarándoklatokat. Február 28-án a szatmári, erdődi és ugocsai esperességek ministránsai látogatnak el Nagykárolyba; március 14-én a nagybányai fiatalok utaznak Szatmárnémetibe; 28-án pedig a nagykárolyiak zarándokolnak Nagybányára.

A második osztályosnál idősebb ministránsok mindegyik városban a templomokat látogatják majd sorba, amelyekbe betérve együtt imádkoznak, érdekes tudnivalókkal gyarapodnak a templom és közösség történetéről, valamint feladatokat oldanak meg. Mindenki kap például egy zarándokfüzetet, amelyben kérdések találhatók, és egy keresztrejtvény, amelyet csak az tud megoldani, aki figyelmes.



A ministránszarándoklat így amellett, hogy kikapcsolódási alkalom, az ismeretek bővítését és közösségépítést is ígér - a ministránsokat több plébánia esetében papjuk is elkíséri. A program idén is szentmisével és közös uzsonnázással ér véget.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: