2008-10-20 12:24:51• hírek • Szatmar.ro

Mégis tud nyerni a Rapid

Öt vesztes meccset követően nyert ismét a Rapid, pontot vesztett a Temesvár.

A román labdarúgó bajnokság 11. fordulója a nagy sorozatok végét jelentette, bár ennek nem mind a két érintett csapat örült osztatlanul.

A Konstancára látogató Temesvár szerette volna megszerezni nyolcadik győzelmét zsinórban. Ennek megfelelően végigtámadta az első félidőt, de csak egy kapufáig és egy gólig jutott, Bucur révén, aki egy hatalmas védelmi hibát büntetett ily módon. A második félidő elején helyzet nélkül egyenlített a Farul, sőt helyzetei is voltak, ám újabb gólt nem tudott szerezni. Az igazsághoz azonban szervesen hozzátartozik, hogy a hazai csapat feltámadása ellenére is kapusuk volt a leginkább foglalkoztatott játékos a a pályán.

A Rapid az ezt megelőző öt mérkőzését egyaránt elveszítette, és a Szászmedgyes elleni mérkőzés sem a legjobban kezdődött számára, mert már a 9. percben hátrányba kerültek Sabou 18 méteres bombáját követően. Alig négy perccel később Fernandes kézzel egyenlített, majd egy kiegyenlített periódus következett, amelyben a csak a légiósokkal felálló hazaiak és a bátran játszó vendégek egyaránt kidolgoztak néhány helyzetet.

A második félidőben már jobb volt a Rapid és egy nyolc perces periódusban el is döntötte a három pont sorsát: Cesinha és Spadacio előbb megnyugtatónak tűnő előnyt szereztek a bordó-mezeseknek, majd Curtean csökkentette csapata hátrányát. A végén még Spadacio ismét betalált, ezzel bebiztosítva csapata győzelmét.

 

Eredmények:

Farul - Temesvár 1-1
gólok: Alibec (49.) illetve Bucur (30.)

Iasi - Brassó 1-1
gólok: Montiel (81.) illetve Zaharia (62.)

Craiova - Pandurii Targu Jiu 2-0
gólok: Costea (12.), Baird (13.)

Vaslui - Arges 0-1
gól:
Tames (87.tizenegyes)

Rapid - Szászmedgyes 4-2
gólok: Fernandez (13.), Cesinha (69.), Spadacio (72., 84.) illetve Sabou (9.), Curtean (77.)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: